DÅ OCH NU. I flera månader av gång- och cykelvägen varit avstängd. Nu har den öppnats igen. Foto: Kerstin Pettersson

Tidig julklapp till Söderortscyklister och fotgängare

Ett populärt gång- och cykelstråk mellan Hammarbyhöjden och Skärmarbrink har varit avstängt i flera månader. Nu har det öppnats upp igen.

  • Publicerad 13:27, 6 dec 2019

Det är Stockholm Vatten och Avfall som har arbetat med att lägga ner nya vatten- och avloppsledningar i marken inför kommande bostadsbyggen i området. Bland annat har de separerat dagvatten och avloppsvatten, för att kunna ge de boende "ett vatten i världsklass".

Avstängningen har gjort att boende har tvingats ta långa omvägar när de ska färdas mellan Hammarbyhöjden, Skärmarbrink och Globen. Men nu är alltså gång- och cykelvägen öppen igen, hela vägen över tunnelbanespåret.

Nu har även Skarabacken öppnas.

Men allt är inte klart.

Ytterligare asfaltsarbeten kommer att göras i vår. Även vissa arbeten, som inte kan utföras på vintertid, kommer att göras klart under våren och sommaren 2020.

Skylthaveri på gata i Mälarhöjden

Nyheter Tre olika stavningar på stadens officiella gatuskyltar Hjortsbergsvägen, Hjortbersvägen eller Hjortbergsvägen? Tre skyltar, tre stavningar, en och samma gata. Nu ska slarvfelen i Mälarhöjden rättas till.måndag 27/1 13:10

Så är dina grannar – enligt söksajten

Nyheter Stereotyp eller sanning? Söderortsbor tycker till om populära tjänsten Pensionärer, barnfamiljer eller "urbana singelhushåll"? En tjänst på hitta.se gör det möjligt att se vilken typ av människor som bor på en specifik plats. Men går det verkligen att stämpla ett helt...lördag 25/1 8:00