Trafikfara? Övergångsstället som entreprenören glömde. Foto: Alexander Kuronen

Tillfälligt övergångsställe glömdes kvar

När Hökarängsskolan renoverades anlades ett tillfälligt övergångsställe på Fagersjövägen. Trots att renoveringen avslutats har de vita strecken i marken blivit kvar och fortsatt beträdas.

  • Publicerad 12:10, 21 jan 2020

Det temporära övergångsstället ordnades för att byggbolaget skulle kunna ha en in- och utfart i samband med totalrenoveringen av skolan.

Renoveringen pågick fram till juli i fjol. Men de vita strecken har blivit kvar, utan någon skylt som varnar bilister.

– Jag är väldigt rädd att någon ska dö. En morgon kom jag körande med bilen och då var det två barn som plötsligt skulle gå över. Även kvällstid har jag sett vuxna som varit på väg över med sina barn, säger Hökarängsbon Charlotte Hyltén-Cavallius.

Trafikkontoret bekräftar att strecken inte ska vara där. Några dagar efter att SöderortDirekt upplyst dem om övergångsstället säger de att staden bett entreprenören att skyndsamt se över och ta bort det.

"Har gjort ett misstag"

På byggföretaget Veidekke säger man att det rör sig om "en slask" som blivit kvarglömd. Orsaken är, menar man, att staden utförde vägarbeten på platsen som pågått efter att renoveringen av skolan var slutförd.

– Vi har gjort ett misstag och det ska åtgärdas omgående, säger Ulf Carlsson, projektchef på Veidekke.

Övergångsstället ska enligt Carlsson åtgärdas på onsdag. Enligt honom kommer man att vidta åtgärder för att liknande missar inte ska inträffa igen.

– Det kommer att tas upp i vår projektorganisation. Vi ser det som väldigt allvarligt, att folk kan uppfatta det som ett övergångsställe fast det inte är det, säger Carlsson.

Man hittad död i källare i Hökarängen

Nyheter Polisen utreder mord En man har hittats död i en källare i Hökarängen. Händelsen rubriceras som mord.fredag 28/2 16:38

Problem med kackerlackor på indisk restaurang

Nyheter Inspektören: Låg döda vid kassan Efter tips hittade stadens inspektörer kackerlackor på Indian garden och i restaurangens soprum vid Liljeholmskajen. Nu har krogen sanerats.fredag 28/2 15:30