Bengal. En person har fått tillträdesförbud i två år för att ha kastat en bengal från Djurgårdens klacksektion mot en sittplatsläktare. Foto: Ola Sköld / Mostphotos

Tillträdesförbud för bengalkastare

Den person som i det senaste derbyt mellan Djurgården och Hammarby kastade en brinnande bengal mot en sittplatsläkare får tillträdesförbud i två år, rapporterar Fotbollskanalen.se.

  • Publicerad 14:42, 19 sep 2018

I det senaste derbyt mellan Hammarby och Djurgården på Tele2 Arena fick avsparken skjutas upp efter att en brinnande bengal kastades från Djurgårdens klacksektion mot en av sittplatsläktarna.

Den person som misstänks ha kastat bengalen har nu fått tillträdesförbud i två år, rapporterar Fotbollskanalen.se.

Enligt Fotbollskanalen har personen också delgivits misstanke för två fall av grov misshandel och sex fall av försök till grov misshandel.

Gott utredningsläge

Vid derbyt kastades även stol som träffade en fotograf i huvudet. Där uppges det finnas en misstänkt person men denne har ännu inte delgivits misstanke och inte heller fått tillträdesförbud.

- Där kan man säga att utredningsläget ser gott ut men det saknas någon pusselbit för att kunna säga att det är han som har gjort det hela, säger Stockholmspolisens presstalesperson Lars Byström, till Fotbollskanalen.se.