Skåne till Södermalm. Jason Diakité, mer känd som Timbuktu, tillsammans med Fatima och Jimmy Dalí, öppnar restaurang i Skanstull. Foto: Foto: Ringen/AMF Fastigheter

Timbuktu öppnar restaurang på Söder

Falafel från Mellanöstern – med en rejäl nypa Skåne i kryddblandningen. Det står på menyn när rapartisten och författaren Timbuktu nu öppnar restaurang i Skanstull.

  • Publicerad 10:18, 9 sep 2019

Det är på onsdag nu i veckan som ett nytt kök slår upp portarna på mattorget Teatern i Ringens köpcentrum i Skanstull. För fiolerna bakom MALMØ Falafel står Jason Diakité, mer känd som Timbuktu, tillsammans med Fatima och Jimmy Dalí. Restaurangen finns sedan tidigare även på K25, Kungsgatan, i Stockholm.

– Då Södermalm ligger mig varmt om hjärtat så känns det både roligt och spännande att få öppna vår andra restaurang i Stockholm i Teatern, säger Jason Diakité i ett pressmeddelande.

Bio Rio öppnar ny japansk grillrestaurang

– På MALMØ serverar vi vår version av en riktigt bra falafel. Vår idé har hela tiden varit att servera god och genomtänkt mat, gjorda på bra råvaror och ekologiska produkter utan att göra det komplicerat. Vi hämtar inspiration från Skåne och Mellanöstern, bland annat är vi oerhört glada över att kunna servera en halloumi som tillverkas av en familj i just Malmö, säger Fatima Dalí i samma pressmeddelande.

Ersätter annan restaurang

Teatern har idag sammanlagt nio kök och ett patisserie. Den nya falafelrestaurangen kommer att ersätta The Plant.

– Deras spännande meny med starkt fokus på smakkombinationer passar perfekt, säger Anders Salomonsson, centrumchef för Ringen centrum.

Teaterns foodcourt öppnade december 2015. Öppettider är 11-21 måndag-torsdag, 11-22 fredag-lördag och 11-20 på söndagar.