Tinka blev biten och fick avlivas

Promenaden slutade på värsta tänkbara sätt. En större hund gick till angrepp och tiken Tinka fick avlivas. – Det får inte hända, säger Sonja Laggar Holmberg, Tinkas ägare.

  • Publicerad 06:37, 20 okt 2017

Det har varit fruktansvärda dagar.

För Stenhamraparet Sonja Laggar Holmberg och Roland Holmberg blev onsdagen den 4 oktober en sorgens dag. Det var då deras hund Tinka överfölls och bets så illa att hon fick avlivas.

– Min man gick uppe på Kvartsstigen med Tinka kopplad. Då kom en stor schäfer och rusade utan koppel mot henne och tog tag i henne över ryggen och skakade henne. Hon skrek och min man lyckades sparka den andra hunden mellan benen så att den släppte. Han fick gå hem med Tinka och vi fick åka till veterinären i Ekerö med henne, säger Sonja Laggar Holmberg.

Paret tog sedan Tinka till en veterinär i Albano.

– De tog direkt in henne på intensiven och gjorde en magnetkameraundersökning. Det visade sig att ryggraden var i flisor. De tyckte inte att det gick att göra något. Jag ville ge henne en sista chans och operera, men när de hade öppnat henne ringde de och sade att det inte fanns något att göra. Då fick hon somna in där, säger hon.  

Efter dödsfallet har flera grannar och andra Stenhamrabor hört av sig.

– Den uppskattning vi har fått i området trodde jag inte existerade faktiskt, det är helt otroligt. Det fanns en sten som hon alltid hoppade upp på. Där fanns det blommor och kort, folk har skrivit på Facebook och även i Ekerö visste folk om det, säger hon.

Sonja Laggar Holmberg uppmanar alla hundägare att ha ordentlig koll på hunden.

– Det hade kunnat hända ett barn, säger hon.

Attacken har satt sina spår hos Roland och Sonja.

– Det har varit fruktansvärda dagar. Den synen kan nog inte min man få bort från sitt huvud. Tack och lov var jag inte med där. Hon måste ha haft så ont, säger hon.

Händelsen har polisanmälts och ägaren till schäfern har kontaktats för att lösa försäkringsärendet.

Viktigt att tänka på

I kommunen gäller kopplingstvång i Ekerö centrum och större delen av Drottningholmsparken.

Under tiden 1 mars – 20 augusti får hundar enligt jaktlagen inte springa lösa i marker där det finns vilt.

Har du några frågor, hör av dig till miljö- och hälsoskyddskontoret.
Källa: Ekerö kommun

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Rena snurret på parkeringskarusellen

Nyheter Hur tänkte ni nu? En läsare hörde av sig till redaktionen med den ödmjuka frågan till sina medparkerare på Karusellplan.tisdag 19/6 15:39

C: Bevara Lovön som en grön lunga

Nyheter Fokus hamnade på flyktingmottagning och Alliansen sprack. En omvälvande mandatperiod, känner Ove Wallin (C). – Stora frågor har tillkommit utifrån, säger han.fredag 15/6 14:53

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter