Grov våldtäkt. Brottet begicks i augusti förra året. Foto: Mostphotos

Tio män misstänks för gruppvåldtäkt i Fittja – polisen tror fler kan ha utsatts

Tio män misstänks för en mycket grov överfallsvåldtäkt på en kvinna i Fittja förra sommaren. Polisen tror att fler kvinnor kan ha utsatts för liknande övergrepp i området.

  • Publicerad 15:42, 14 sep 2017

Det var i augusti förra året som den grova våldtäkten begicks. En kvinna hade följt med några män från Fittja centrum till en annan plats. Där väntade fler män som överföll henne och de turades sedan om att våldta henne i ett trapphus i Fittja, rapporterar Metro. Våldtäkten ska ha pågått under flera timmar.

– Det här är ett enormt allvarligt övergrepp mot kvinnan, säger Michael Isdahl, kriminalinspektör och handläggare för utredningen på polisen.

Med hjälp av teknisk bevisning kunde ett antal misstänkta gärningsmän ringas in. Tre män sitter nu häktade misstänkta för grov våldtäkt, men ytterligare sju är misstänkta för brottet.

– Vi räknar med att väcka åtal mot samtliga, säger Michael Isdahl, som räknar med att åtal väcks under oktober.

Polisen tror att fler kvinnor kan ha utsatts för liknande brott i Fittja och att det gjorts med en systematik.

– Ja, det finns saker i utredningen som tyder på det, att det finns andra i det geografiska området som utsatts för liknande våldsbrott. Det kan inte uteslutas. Vi vill komma i kontakt med de kvinnorna i så fall, säger Michael Isdahl.

Männen ska ha riktat in sig på särskilt utsatta kvinnor.

– Det är människor som av en eller andra anledningar inte går direkt till polisen. Det kan vara på grund av sjukdom, ålder eller att man kan bli hotad, men jag vill inte precisera det mer, säger Michael Isdahl.

I Metro framkommer det också att polisen har känt till de misstänkta gärningsmännen sedan senhösten 2016, men inte tagit in dem förrän i juni i år. Anledningen är bristande resurser hos polisen.

Samtliga misstänkta nekar till brott.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.