GULDKLÖVERN. Priset överlämnades till Tiokampens ordförande Ingmarie Gustafsson av Johan Magnusson och Ann-Christin L Frickner från Centerpartiet. Foto: Centerpartiet

Tiokampen får årets Guldklöver

Årets Guldklövervinnare är Tiokampen, en mångårig tävling som vill uppmuntra barn att röra på sig.

  • Publicerad 16:30, 2 jun 2020

Tack vare många eldsjälar liksom samverkan med andra föreningar och stöd från kommunen har Tiokampen blivit en tradition över generationer att delta i.

Foto: Tiokampen

Foto: Tiokampen

Årets Guldklöverpris går till Tiokampen, en årslång serietävling med tio olika idrottsgrenar för barn och ungdomar mellan 9 och 16 år i Upplands Väsby. Priset består av en utmärkelse och 5 000 kronor och delas ut av Centerpartiet.

I år firar Tiokampen 60 år – någon liknande förening finns ingen annanstans i Sverige. "Deras arbete skapar stor social gemenskap och främjar folkhälsan", står det bland annat i motiveringen.

Tiokampens ordförande

I måndagseftermiddagens gassande sol överlämnades priset till Tiokampens ordförande Ingmarie Gustafsson av Centerpartiets kretsordförande Johan Magnusson och gruppledare Ann-Christin Larsson Frickner.

– Det är mycket glädjande och hedrande för Tiokampen att vi uppmärksammas och tilldelas Guldklövern. Tack vare många eldsjälar liksom samverkan med andra föreningar och stöd från kommunen har Tiokampen blivit en tradition över generationer att delta i, säger ordförande Ingmarie Gustafsson.

Guldklövern är en utmärkelse som tilldelas personer, organisationer eller företag som gör extraordinära insatser.

Springa, cykla, orientera, spela basket. Att ungdomar rör på sig är det viktigaste för Tiokampen, som får årets Guldklöverpris i Väsby. Foto: Tiokampen

Foto: Tiokampen

Stockholm Direkt