En radiobil slogs sönder i Storvreten i fredags. Foto: Polisen

Tips till kriminella: Detta händer om du slår sönder en polisbil

I fredags blev en polisbil sönderslagen under en insats i Storvreten, Tumba. Nu ökar polisen sin närvaro i området. "Om man som kriminell inte gillar polisen och vill ha minskad polisiär närvaro i det området man verkar i så är tipset att INTE slå sönder en polisbil", tipsar Botkyrkapolisen.

  • Publicerad 11:51, 16 okt 2017

Tack vare dig som slog sönder vår polisbil kommer vi nu att öka vår polisiära närvaro i Storvreten.

På självaste otursdagen fredagen den 13:e blev en parkerad polisbil sönderslagen i samband med en insats mot grovt kriminella i Storvreten, Tumba.

Otur för polisen? Mycket tråkigt såklart… Men:

– Det visar oftast att vi gjort vårt jobb och gjort någon upprörd. I det här fallet hade vi rapporterat två personer för brott, säger Aleksandar Jeremic, områdespolis i Botkyrka.

Efter en jakt till fots genom Storvreten kunde polisen gripa en man med ett skarpladdat vapen på sig. En efterföljande husrannsakan resulterade i ytterligare en gripen, misstänkt för grovt narkotikabrott och ytterligare ett vapenbrott.

Enligt Jeremic handlar skadegörelsen mot polisens fordon sällan om social oro. Ofta handlar det just om grovt kriminella personer som känner sig kränkta eller trängda av polisens insatser.

Tips till kriminella

Men hur smart är det? "Om man som kriminell inte gillar polisen och vill ha minskad polisiär närvaro i det området man verkar i så är tipset att inte slå sönder en polisbil", tipsar Botkyrkapolisen på sin facebooksida:

"Tack vare dig som slog sönder vår polisbil kommer vi nu att öka vår polisiära närvaro i Storvreten. Så i slutändan var det nog de kriminella som hade mest otur igår".

Får extra resurser

Botkyrka är ett prioriterat lokalpolisområde med flera utsatta områden och får därför extra resurser från polismyndigheten för att stävja grov brottslighet.

– Vi får bara mer resurser ju fler personer som uppvisar fientligheter, begår brott eller idkar skadegörelse. Det är som att sticka ner pinnen i myrstack och röra om. Plötsligt myllrar det av poliser, säger Jeremic.

Polisen: Köper du knark i Fittja så hamnar du på film

Kan inte rädda liv

Den polisbil som vandaliserades togs ur funktion under dagen.

– De som begår de här brotten har inte förstått polisens roll i samhället. Konsekvensen blir att bilen inte kan användas till att rädda liv vid till exempel hjärtstopp eller trafikolyckor i närområdet, säger Aleksandar Jeremic.

För ett par år sedan hände just det i Hallunda, berättar Jeremic.

– Vi patrullerade i Hallunda centrum när vi fick larm om ett hjärtstopp i området. Patrullen springer till bilen men då är däcken skurna. De kunde inte åka dit och påbörja livräddning och kom för sent.

Samarbete istället för stenkastning – nu ska polisen bli vän med alla åttor

15 år i kriminalitet. Sex år i fängelse - Finns det hopp för en sån kille?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.