Fly In. Välkommen till Frölunda flygfält om du vill titta på flygplan från marken eller själv flyga uppe i luften. Foto: (Okänt - behövs inte. Ev. Swedish Ultraflyers)

Titta eller spaka på Frölunda flygfält

Vill du imponeras av flyguppvisningar – eller kanske sitta bakom spakarna i luften själv? Den 15 juni är det Fly In på Frölunda flygfält i Kungsängen.

  • Publicerad 09:00, 9 jun 2019

– Fly In innebär att flygplan från andra flygklubbar flyger in, men alla är välkomna att besöka oss med både flyg, bil eller cykel. Man får titta på flygplan, dricka kaffe och vi serverar hamburgare, säger Fredrik Andersson, en av piloterna i Swedish Ultraflyers på Frölunda flygfält.

Styrelsen och medlemmar är på plats och svarar på frågor om det dyker upp några. Det blir dessutom flyguppvisningar och för den som vill finns möjligheten att prova på att flyga själv.

Dagen startar klockan 10.00 och pågår fram till dess att folk droppar av på eftermiddagen.

Senare i sommar, den 24 augusti, är det dags för Motorflygets dag, ett evenemang som hålls på de flesta flygklubbar runt om i Sverige. Även den dagen bjuder på uppvisning, prova-på-flygningar och mat på Frölunda flygfält.

Brukar locka 100 personer

Motorflygets dag är helt och hållet tillägnad allmänheten som är nyfikna och vill titta eller prova på, men det går lika bra att titta förbi under Fly In, försäkrar Fredrik Andersson.

På Frölunda flygfält finns fyra ultralätta flygplan som de ställer ut under de här dagarna. Evenemangen brukar vara populära och dra omkring 100 besökare varje år.

– Vi försöker alltid att locka fler medlemmar och få fler att få upp ögonen för den här sporten. Det är hur härligt som helst och det är inte raketforskning. Kan jag så kan vem som helst. Dessutom är det inte mycket dyrare än att hålla på med golf eller hästar. Det är överkomligt, säger Fredrik Andersson.

Swedish Ultraflyers (SUF) heter flygklubben som håller till på Frölunda flygfält, Lennartsnäs i Kungsängen. Där har de ett klubbhus och hangarer.

SUF har sysslat med att flyga, flyga och flyga sedan 1984.

Klubben flyger med ultralätta flygplan och har i dag två WT-9 Dynamic och två Skylane.

Tröjlös misshandlad på gym

En person har anmält att han blivit misshandlad på ett gym.fredag 16/8 9:30

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt