Genusskämtare. Fredrik Andersson gör tumme upp sex med epic fail-snubbar.

"Tjejer måste sluta ligga med framgångsrika killar"

Sunda värderingar! Ja, vad är det? Örnsbergsbon och ståuppkomikern Fredrik Andersson är tv-aktuell med en show som heter just "Sunda värderingar". Så, vad handlar det om?

  • Publicerad 10:49, 6 sep 2017

– Att skriva skämt så att folk skrattar, det är sånt som alla komiker gör. Men det är mer utmaning att få dem att skratta åt sådant de inte håller med om, sådant de blir arga över. Jag kör mycket sådant, intar en position och försöker övertyga publiken om den.

Hur då?

– Jag driver mycket med genus och sociala konstruktioner, det är sådant som jag vill peta i. Förr var det svårt att göra folk upprörda. Nu är det väldigt lätt.

Konstigt. Borde det inte vara tvärt om eftersom civilisationen går framåt?

– Jo, jag håller med om att det borde vara så. Men så är det inte. I grund och botten har vi alla samma, sunda värderingar. Och det är ju bra att vi kan enas om sådant som är bra. Men som komiker tar man på sig att tänja på gränserna som kan vara lite trånga.

De tar stand-up till Söderort: "Ska bli Stockholms Brooklyn"

Ge ett exempel.

– Ett typiskt skämt är att jag kommer med en lösning på att män sitter på alla maktpositioner. Hur ska vi ändra på det? Jo: få tjejer att sluta vilja ligga med framgångsrika killar. Sådant tycker jag är roligt.

Vad händer annars i Stockholms standupscen?

– Otroligt mycket. Som att det ska starta två klubbar här i Hägerstensområdet. Jag ska vara med på premiären på Comedybox i Hökmossen. Stämningen i scenen är bättre än på hur länge som helst. många nya unga komiker och många klubbar. Det börjar bli som det varit i London ett bra tag nu. Du kan köra på två klubbar på en kväll och slipa dina skämt. Två nyare talanger som är värda att hålla ögonen på är Evelyn Mok och Henrik Nyblom.

En blatte som skämtar om allt

Roastare

Fredrik Andersson är aktuell med sin soloshow "Sunda värderingar" och som programledare för "Confession", båda på Comedy Central. Tidigare har han vitsat loss i "Parlamentet", "Roast" och "Serial joker". Han bor som sagt i Örnsberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48