Tjejjouren får 5 000 i trygghetspris

Tjejjouren i Väsby tilldelas Allians för Väsbys trygghetspris 2017. – Vi är så stolta över våra fantastiska volontärer, våra tjejer och det arbete vi bedriver med hjärta och själ, skriver tjejjouren på sin Facebooksida.

  • Publicerad 15:53, 11 dec 2017

Alliansens trygghetspris instiftades i fjol och uppgår till 5 000 kronor. 2017 års vinnare är Väsby tjejjour.

– Väsby tjejjour bidrar med sin verksamhet till att stärka tjejer och kvinnor i vår kommun och till att skapa ett samhälle där män och kvinnor har samma chanser i livet. Deras arbete för ett bättre Väsby handlar även om att minska våldet och därmed till att öka tryggheten i vår kommun, vilket gör att vi är väldigt glada att få uppmärksamma deras fina verksamhet med det här priset, säger gruppledarna för Allians för Väsbys partier i ett pressmeddelande.

Priset delades ut förra veckan. Tjejjouren skriver på sin hemsida: "Vi är så stolta över våra fantastiska volontärer, våra tjejer och det arbete vi bedriver med hjärta och själ, därför blir vi otroligt rörda av det här fina priset! Nu fortsätter vi, mot ett tryggare Upplands Väsby, ett samhälle fritt från våld."

Motiveringen lyder: "Väsby tjejjour har sedan den startades 2014 verkat för att göra Upplands Väsby till en tryggare plats att leva och bo på genom sitt arbete för unga Väsbybor.

Med ideella krafter arbetar Väsby tjejjour för ett Upplands Väsby fritt från våld och där varje människa har lika värde och samma rättigheter. Arbetet som Väsby tjejjour bedriver syftar till att stötta och stärka unga tjejer och de som identifierar sig som tjejer, och till att skapa mer livsutrymme.

Allians för Väsby vill genom denna utmärkelse uppmärksamma de viktiga insatser som Väsby tjejjour gör för tryggheten i vår kommun."

MER Väsby tjejjour

Startades 2014.

Erbjuder chatt och stödsamtal året om. Anordnar ibland evenemang såsom kurs i feministiskt självförsvar.

Är en ideell organisation.

MER Trygghetspriset

Instiftades av Allians för Väsby 2016 med syfte att uppmärksamma och uppmuntra enskildas, föreningars och organisationers insatser för att öka tryggheten i Upplands Väsby.

Är en del av Allians för Väsbys trygghetspaket, som innehåller ett antal förslag för ökad trygghet i kommunen. Kommunen har nu beslutat att ett trygghetspris ska delas ut av kommunen genom att omforma reglerna för kommunens hållbarhetspris.

2016 års pris gick till Grannstödsbilen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Midsommarkaramell från VIK – SHL-meriterad forward klar

Sport Johannes Nilsson, som spelat nio matcher i SSL, är klar för Väsby IK HK. Den 23-åriga forwarden kommer närmast från Östersund och har 99 hockeyettan-matcher i benen.fredag 22/6 8:00