Tjuvarna verkar ha plockat grejer till sig själva. Foto: Privat

Tjuvar stal för många tusen från Kvarnnibble Gård

Många blev bestulna under helgens inbrott på Kvarnnibble Gård. – Det är svårt att uppskatta än så länge hur mycket allt var värt, säger Anna Lauritsen Tesch.

  • Publicerad 20:45, 9 jan 2017

Natten till söndagen den 8 januari tog sig tjuvar in på Kvarnnibble stall i Håtuna, Bro.

– De stal bland annat märkestäcken för 2500-3000 kronor styck, dyra grimmor och schabrak, berättar Anna Lauritsen Tesch.

Kvarnnibble gård inackorderar nästan 50 hästar, och många av ägarna har blivit bestulna. Anna Lauritsen Tesch och Henrik Tesch håller just nu på att sammanställa hur mycket som saknas.

– Vi är glada att de inte tog sig in i sadelkammaren. Sadlarna är skyddade med DNA-märkning och ett grovt lås, så det kan vara därför.

Tjuvarna har tagit höpåsar som de förmodligen packat i, och sedan kört grejerna i en skottkärra till bilen.

– Det är 500-600 meter att gå därifrån och det finns bostadshus nära gården. Det var ingen som märkte något, men det var modigt att gå in på gården så här. De har nog varit här ett tag tror jag, säger Anna Lauritsen Tesch.

Inbrottet upptäcktes på morgonen när hästarna skulle ut i hagen.

– Vi har gjort en polisanmälan men polisen har inte varit här. Tyvärr kan de inte prioritera detta, så det blir en försäkringsfråga. Det är jättetråkigt när sånt här händer. Det är ju värdefulla, personliga saker.

Tjuvarna verkar bara ha varit intresserade av vissa grejer och lämnade till exempel kvar dyr ponnyutrustning.

– Det känns som att de plockat för att ha själva. Därför ber vi folk hålla utkik om stallkompisen plötsligt har nya grejer.

Ett inlägg om inbrottet på Kvarnnibbles gårds Facebooksida har delats över 600 gånger i skrivande stund.

– Vilket engagemang bland hästfolk!

Nu funderar Anna Lauritsen Tesch och Henrik Tesch om att nästa steg i att utveckla säkerheten på gården kan bli övervakningskameror.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Läsarna får inte nog av Staffans mordhistorier

Staffan Öberg från Bro blev författare på heltid när han gick i pension. Nu reser han land och rike runt och säljer sina böcker på marknader.lördag 26/5 15:00

Jakob laddar inför maran

Den 2 juni springer Jakob Jogfors från Kungsängen Stockholm Marathon för elfte gången. Det är något han ser fram emot – och särskilt känslan efteråt.lördag 26/5 9:00

Senaste numret

Bålstabladet