Toaletten flyttas till Stationsgatan

Snart blommar magnolior längs Stationsgatan. Men förnyelseförslaget med bänkar och toalett riskerar att dra till sig störande personer, enligt en fastighetsägare.

  • Publicerad 15:47, 10 apr 2018

Det var tidvis obehagligt då dessa personer var högljudda.

Sträckan norr om Sturegatan ska förnyas, enligt ett gestaltningsförslag som kommunen låtit ta fram.

Lindarna ska bytas ut mot japanska magnoliaträd.

Flytten av en offentlig toalett från Sundbybergs torg har föranlett en större omvandling av stadsmiljön. Parkbänkar, cykelpollare och papperskorgar ska ställas fram.

Själva toaletten är tänkt att stå mitt emot ingången till tunnelbanan.

En fastighetsägare är orolig över att parkbänkarna ska dra till sig alkoholmissbrukare. För några år sedan förekom problem i och med bänkarna som fanns där då.

"Det var tidvis obehagligt då dessa personer var högljudda, drack alkohol och detta mitt bland bland annat barnfamiljer som satt på uteserveringen på Café Princess", skriver fastighetsägaren till kommunen.

Fastighetsägaren har uppskattat de senaste årens lugn och ro och hoppas att förslaget inte blir verklighet, "så att vi kan fortsätta att vistas i detta närområde utan att behöva se hur vissa personer super, är högljudda och allmänt stökiga".

Toaletten vid Sundbybergs torg stängdes förra sommaren på grund av ordningsproblem. Polisen uppmanade till detta efter att ett våldsbrott misstänktes ha skett där.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

MP: Grönt ljus för fler busskörfält

Nyheter Ännu ett oppositionsparti i landstinget höjer rösten till förmån för SL:s bussförare. Att slippa kolla biljetter och ha tillgång till fler körfält är deras bud för att förbättra arbetsmiljön.torsdag 19/7 14:27

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26