Flaggdag. Accesit gör sig redo för att lämna Bålsta för Enköping. Foto: Daniel Sjöberg

Tog över konkurrent – lämnar Bålsta

Accesit etablerar sig i Enköping. Det innebär samtidigt att företaget förbereder sig för att lämna Bålsta. – Det är inte optimalt att sitta på två platser, säger vd Nicklas Fredlund.

  • Publicerad 09:44, 27 maj 2019

Den 23 april gick it- och telekomföretaget Dialect AB samt Dialect Sverige AB i konkurs. Det märks inte i byggnaden som ligger i Enköping. Där har nämligen Bålstabaserade Accesit flyttat in. Arbetsplatser förbereds och det som plockades ner ska upp igen.

– Vi påbörjar återuppbyggnaden idag, säger affärsutvecklare Johan Tärngren som därmed tar klivet över från Dialect till Accesit.

– Vi vet att Johan är omtyckt och genom åren har vi försökt få över honom till Accesit från Dialect, och nu blev det ett ganska bra läge att faktiskt ta vid den kontakten vi hade senast, säger vd:n Nicklas Fredlund.

– Enköping har varit en viktig marknad länge för Accesit och med denna rekrytering ökar vi kompentensen ytterligare och stärker upp oss ännu mer lokalt, berättar Niclas Fredlund, vd och en av företagets ägare.

– Att vi finns fysiskt på plats i Enköping kan ju underlätta många gånger. Nu sitter vi egentligen på dubbla kontor under en period. Vi kommer att ha kvar verksamheten i Bålsta samt den i Enköping. Sedan är tanken att vi på sikt kommer att flytta över hela kontoret i Bålsta till Enköping, men det gör vi först när vi har hittat en lokal och den lokalen ska dessutom byggas först. Så det ligger kanske ett och ett halvt år bort, fortsätter Fredlund.

Varför lämnar ni Bålsta?

– Dels är det inte optimalt att sitta på två platser. Då måste vi välja och Enköping är en större stad och vi har fler kunder i Enköping än vi har i Bålsta. Med det sagt kommer vi kunna ta hand om våra kunder i Bålsta lika bra. Det ska inte bli någon skillnad.

Håll i mobiltelefonerna!

En våg av mobiltelefonstölder tycks gå genom området. Under måndagen skedde tre liknande fall. – Vi undersöker möjligheten att stölderna kan ha ett samband, säger Åsa Bergfors på polisen.tisdag 2/6 10:23

De öppnar – mitt i krisen

"Bålstaborna verkar må rätt bra" Två veckor innan coronakrisen skrev de på hyresavtalet. Nu öppnar bröderna C-H och CG Forsbeck sitt nya burgarställe i Håbo.måndag 1/6 15:41

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt