Foto: Moctphotos

Togs med vapen och pengar i bilen

En man i 60-årsåldern sitter anhållen, misstänkt för vapenbrott och penningtvätt. Han togs av polis på riksväg 55 under torsdagskvällen.

  • Publicerad 10:11, 13 dec 2019

Ett enkelt sätt för en bilist att bli stoppad är att vårdslöst köra om en civil polisbil.

Det gjorde mannen i 60-årsåldern vid 22-tiden i höjd med Skolsta.

Sedan han med sin svarta skåpbil kört på ett sätt som skulle få poliserna att rapportera vårdslöshet i trafik – där han bland annat kastade in bilen just framför de omkörda – blev han stoppad.

Han gjorde då motstånd och belades med handfängsel.

I bilen fanns ett skjutvapen, jaktvapen, som mannen inte hade giltig licens för. Dessutom fanns en stor mängd pengar i bilen som inte på något vi motsvarade de tämligen begränsade inkomster mannen hade.

Mannen i 60-årsåldern, som inte är svensk medborgare, är nu misstänkt för penningvätt, vårdslöshet i trafik, vapenbrott samt våldsamt motstånd.

Övriga blåljusnyheter:

Gesällgatan

Torsdag 16.00

Drograttfylleri. En kvinna i 20-årsåldern, boende i Enköping, är misstänkt för drograttfylleri sedan polis stoppat bilen hon körde på Gesällgatan under torsdagens eftermiddag. Hon fick lämna ifrån sig körkortet direkt och polis omhändertog bilnycklarna.

Järnvägsstationen, Enköping

Torsdag 6-16

Stöld. En mountainbike stals under torsdagen från järnvägsstationen i Enköping. Den är värd 7.000 kronor.

Nysätra, Örsundsbro

November månad

Inbrott. Verktyg för 28.000 kronor har stulits vid inbrott i ett förråd som hör till en sommarstuga. Styölden upptäcktes den 4 december, då hade inte ägaren varit där på flera veckor. Bland det stulna finns fiskeutrustning, skruvdragare, spikpistol och såg.

Blåljus: BMW-stölder fortsätter / Bilbrand i Fanna

Nyheter Stölderna ur BMW-bilar har varit många och de fortsätter ske. Bilbränder i Enköping är heller inte ovanliga, men den här gången var det i ett område där det inte brunnit förut.måndag 27/1 8:19

BLÅLJUS: Företagare - blir dina anställda hackade?

Nyheter Någon tog sig in på en mailadress som tillhör ett Enköpingsföretag. Därifrån skickades mail som varken företaget eller den som hade mailadressen visste något om. Kanske var målet att skicka...söndag 26/1 10:37