Tomt. Saltå Kvarns förra lokal på Renstiernas Gata har varit igenbommad ett bra tag. Men snart blir det ändring på det. Foto: Sophie Stigfur

Tom lokal i SoFo ska bli ny krog

Saltå Kvarns gamla lokal på Renstiernas Gata har ekat tom i snart ett år. Nu kan vi avslöja vilka som tar över – och varför det tar sån tid.

  • Publicerad 19:06, 9 maj 2018

Det är ItalSpain, en delikatessbutik på Birger Jarlsgatan, som nu ynglar av sig på Södermalm. Men i Saltå Kvarns gamla lokal på Renstiernas Gata är planen inte bara att sälja charkuterier och delikatessostar – här kan också bli ny restaurang med serveringstillstånd.

Saltå Kvarn klappade igen butiken för gott i slutet av juni i fjol, och sedan dess har skyltfönstren mot gatan varit täckta med skyltar som utlovar att "ett nytt koncept inom mat och dryck" snart ska öppna.

Max vid Medis försenas – ett helt år

Restaurangen, som ska drivas av det nystartade systerbolaget Stockholm Ost och Vin AB, skulle ha öppnat redan i januari, men på grund av de utökade tillstånden som krävdes har det dragit ut på tiden. Enligt mäklaren kan en öppning bli aktuell under maj månad, men Carina Cutlip, enhetschef på tillståndsenheten, berättar att staden inväntar kompletteringar från bolaget innan de kan göra sin bedömning.

Den nya delikatesskrogen har ansökt om serveringstillstånd mellan klockan 11 och 23.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.