Tomten kom till Järvastaden

Det blir svettigt i tomtens verkstad fram till jul. Sällan har väl tomten fått ta emot så många önskelistor som under Barnens Julmarknad i Järvastaden.

  • Publicerad 19:36, 3 dec 2017

Julmarknaden i Järvastaden börjar bli en tradition – liksom tomtens besök. Alla barn som lämnade in önskelistor fick ett eget litet paket ur tomtens säck. Men då krävdes det ett jakande svar eller åtminstone en nickning på den eviga frågan ”Har du varit snäll i år?”

Albin, tre år, från Järvastaden fick hjälp av pappa att skriva sin lista när han väntade i den långa kön.

– Jag önskar mig bara bilar, sa Albin.

Emilia, sex år, också hon från Järvastaden, gav tomten en stor kram och avslöjade vad som står högst upp på hennes önskelista:

– En radiostyrd bil.

Fyraårige Benjamin från Järfälla tyckte att det roligaste med julafton är att öppna paket. Innehållet verkade inte ha så stor betydelse.

– Men jag önskar mig en helikopter, avslöjade han till sist.

För första gången var en flock får från Överjärva gård på besök tillsammans med Ulla Alm.

Emilia och Noelle från Järvastaden såg till att fåren blev ordentligt kammade.

– Fåren var jättegulliga men visade rumpan, sa tjejerna efter mötet med besökarna från Överjärva.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

"Smått otroligt med ett så rikt fågelliv"

Nyheter Ny bok tipsar om Råstasjön Nu kommer en ny bok om naturområden som är värda att se i Stockholmsområdet. Två av dessa ligger i Solna.lördag 21/7 8:33

Nu blir skolvägarna säkrare

Nyheter Från och med vecka 29 och fram till skolstart kommer Solna stad att utföra arbete för att höja trafiksäkerheten vid skolvägar.fredag 20/7 14:12