Kändis på besök. "Tomten har bråda dagar nu, men han hinner stanna en timme här", säger centrumchefen Lena Borg Oké. Foto: Mostphotos/Arkivbild

Tomten kommer till Vårberg centrum

Imorgon blir det ett mer maxat julfirande än Vårberg centrum sett på länge. Eller vad sägs om pyssel, julmarknad, ansiktsmålning och ringdans genom hela centrum? Dessutom – julens kändaste kändis kommer på besök.

  • Publicerad 17:01, 15 dec 2017

– Vi har inte haft något liknande i centrumet på länge, säger Lena Borg Oké, centrumchef.

Imorgon, lördag den 16 december, kommer ingen som passerar Vårberg centrum missa att julen närmar sig med stormsteg.

– Vi vill att det både ska smaka, dofta och synas att det är jul. Vi bjuder på glögg och julmust, pepparkakor och lussebullar och popcorn. Och så klementiner med nejlikor. Det är bara eldtunnorna som saknas, men det är tyvärr lite svårt att ha sådana inomhus, säger Lena Borg Oké.

Sätras Kidz fixar jul för alla barn

Julfirandet arrangeras av centrumägarna och handlarna, som bland annat fixar julmarknad. Torsdagsklubben och scouterna är med och fixar pysselhörnor, där den som vill bland annat kan fixa egna julgransdekorationer.

Och 16 av Fryshusets ungdomar ställer upp och hjälper till med det mesta – allt ifrån popcornmaskinen till hoppborgen som kommer finnas på plats.

– Dessutom så kommer vi ha en dekorationstävling för pepparkakshus. Den som kan göra det finaste, roligaste eller kreativaste pepparkakshuset kommer koras klockan 15.15, säger Lena Borg Oké.

Tomten kommer

Mellan klockan 14 och 15 får centrumet kändisbesök. Då kommer självaste Mr. Jul himself.

– Tomten har ju väldigt bråda dagar nu, men en timme kommer han vara här och dela ut julklappar till alla barn. Sen, klockan 15.30, kommer vi ha en stor ringdans genom hela centrum, som avslutas i ett stort godisregn.

Så, alla julsugna: klockan 12.00-16.00 i Vårberg centrum är det som gäller.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.