En ung man har erkänt att han kört ihjäl tvåbarnsmamman Helin Burkay. Foto: Mostphotos/Privat

Tonåring erkänner – körde ihjäl tvåbarnsmamman

Den unga man som misstänks ha kört ihjäl tvåbarnsmamman Helin Burkay med en motorcykel på Järvafältet har erkänt brottet.

  • Publicerad 16:15, 21 apr 2017

Det var knappt två veckor sedan som Helin Burkay, 50, blev påkörd av en motorcykel när hon promenerade på en grusväg vid Eggeby gård på Järvafältet. Hon avled senare av sina skador.

LÄS MER: Kvinna påkörd av MC – smet från platsen

LÄS MER: Polisen bekräftar: Påkörd kvinna vid Eggeby gård har avlidit

En ung man i sena tonåren är misstänkt för brottet och har nu erkänt.

– Han har erkänt att det var han som körde motorcykeln och att han körde på kvinnan, säger Thomas Sandin, utredningsledare vid polisen i Järva.

Den unga kvinna som satt baktill är inte misstänkt för något brott.

Flera brott

Föraren har delgivits misstanke om flera brott, bland annat grovt vållande till annans död alternativt vållande till annans död. Enligt Thomas Sandin kommer utredningen nu att fokusera på just hur grovt brottet är.

– Det är svårt att komma upp i att det bedöms som grovt, trots att någon dör. Vi har varit ute och filmat där det hände och kommer att valla den misstänkte på platsen så att han får beskriva vad som hände, säger Thomas Sandin.

Den unge mannen är även misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, smitning från trafikolycksplats, drograttfylleri och narkotikabrott.

LÄS MER: Efter tvåbarnsmammans död: Nu manifesterar anhöriga och politiker mot våldet

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här poppar sex parklekar upp i sommar

Nyheter Bromma får nya tillfälliga lekställen Bromma får sex nya parklekar - tillfälligt. I sommar dyker Brommas fritidsledare upp i parker och på stränder för att fixa gratis aktiviteter för barn och unga.måndag 18/6 14:55

Nu kan du låna böcker – medan du hämtar barnen

Nyheter Här är Hässelbys första förskolebibliotek Låna böcker samtidigt som du hämtar på förskolan? Ja, nu går det på förskolan Vårbrodden i Hässelby där stadsdelens första förskolebibliotek öppnade i torsdags.måndag 18/6 12:11