VANDRAR. Anna, Ulla och Stefan på väg ut i natten tillsammans med flera andra vuxna i Norrviken. Foto: Anton Kyhlbäck

Tonårsföräldrarna fortsätter vandra

Den numera prisbelönta gruppen "Tonårsföräldrar i Sollentuna" träffas fortfarande varje helg trots att intresset har varierat efter domen i fallet med mopedrånen.

  • Publicerad 11:30, 10 nov 2019

Klockan är 17.58 och det är fredag kväll.

Anna, Stefan och Ulla träffas utanför Ica Norrviken. En av flera platser som “Tonårsföräldrar i Sollentuna” (nätverkets namn på Facebook) utgår från i sitt ideella trygghetsarbete. Ett 30-tal personer möter upp under kvällen.

Ulla Rosén, 72, samordnar med kaffe och reflexvästarna.

Anna Kronstedt, 50, går igenom kvällens planer. Volontärerna tar på sig reflexväst och går sedan ut och promenerar i grupper om tre. Poängen är att synas, att visa för ungdomarna att vuxna bryr sig.

– För mig är det självklart att engagera sig. Jag har jobbat med ungdomar nästan hela mitt liv. Att vuxna syns är alltid viktigt, säger Ulla Rosén, pensionär.

Pristagare

I slutet av oktober meddelade Sollentuna kommun pristagarna i årets initiativ och insatser. Den 7 december delas priset på 10 000 kronor ut till fyra av representanterna bakom gruppen som startade på sensommaren.

Anna Kronstedt är en av flera engagerade i gruppen.

Hon berättar att intresset har svajat från och till. Men att det fortfarande är många vuxna som vill mötas, prata och visa sitt engagemang trots att den rättsliga historien bakom mopedrånen har fått ett slut.

– Vi är fortfarande vid startpunkten för att skapa mer trygghet i Sollentuna. I dag är det lite annorlunda, eftersom vi inte åker iväg, utan rör oss i närheten av pendeltågsstationen. Vi snirklar runt och har trevligt, säger hon och ler.

Stefan Elvinge, 51, engagerade sig ett par veckor efter att sommarens händelser kulminerade och berättar att han tänker fortsätta:

– Jag tror verkligen på idén. Det är helt enkelt nödvändigt att synas mer. Vi måste visa våra ungdomar att vi bryr oss, därför är jag med, säger han.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

GUIDE: Här hittar du badplatserna i Norrort

Nyheter ✔Vattenkvalitet ✔Faciliteter ✔Parkering Saknar du playan nu när det rekommenderas att resa mindre? Misströsta inte, det finns gott om badmöjligheter på hemmaplan också. Här listar vi stränderna i Norrort.fredag 3/7 13:15

Byggstart för nya mässområdet nästa år

Nyheter "Efter många års planering kan vi nu äntligen sätta spaden i jorden" Den omstridda detaljplanen för gamla mässområdet har nu vunnit laga kraft. Exploatering av området väntas påbörjas under 2021.fredag 3/7 11:31

Bibblan tipsar: Sollentunaförfattare till sommarens läsning

Nyheter "Det är bra att passa på under sommaren" Bibliotekarien Ofelia Graah-Hagelbäck tipsar om böcker skrivna av Sollentunabor som passar bra i hängmattan under sommaren.onsdag 1/7 11:30
Stockholm Direkt