Populärt. Blå lagunen är en populär badplats. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Daniel Cannervik

Tonårspojke omkom efter drunkning vid Blå lagunen

En 17-åring besökte med ett sällskap Blå lagunen i slutet av juli. Besöket slutade tragiskt. – Vi utreder det här som dödsfall genom drunkning, säger Anders Hägglund, förundersökningsledare.

  • Publicerad 09:37, 10 aug 2018

Vi har haft en obduktion och det finns inga skador. Det är drunkningssymptom.

Lördagen den 21 juli var en 17-årig pojke på plats vid Blå lagunen på Munsö för att bada tillsammans med ett sällskap.

Under kvällen inträffade en olycka som slutade på värsta tänkbara sätt. 17-åringen hamnade enligt polisen under vattenytan och försvann innan han avled.

– Vi har lite uppgifter från de som har varit på platsen, det ska ha varit någon form av lek. Sedan har de kommit ut i vattnet. Man kommer ut ganska snabbt på djupt vatten i och med att det är sluttande, säger Anders Hägglund.

17-åringen ska enligt polisen inte ha varit ensam i vattnet vid drunkningstillfället.

– De har hållit på och dragit i varandra upp och ner. Det slutar med att en tjej som är i vattnet tar sig därifrån. Hon började få panik. När hon är på väg in går han ner under vattnet och kommer inte upp, säger Anders Hägglund.

Den 17-årige pojken var inte hemmahörande i Ekerö kommun, men bodde i Stockholmsområdet. Hur pass simkunnig han var har polisen inte slagit fast.

– Det är lite olika uppgifter där. Någon har sagt att han var simkunnig och någon har sagt att han inte var det, säger Anders Hägglund.

Enligt honom ska det inte finnas några misstankar om att brott ska ha legat bakom händelsen.

– Vi har haft en obduktion och det finns inga skador. Det är drunkningssymptom, säger Anders Hägglund.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Stort intresse för utlyst direktörsjobb

Nyheter Ansökningstiden har gått ut. Nu intensifieras rekryteringen av ny kommundirektör. – Det fanns ett 60-tal intresserade, säger Christina Thunholm, kommunens HR-chef.fredag 15/2 16:19

Krämer och kollegan grep och höll fast dieseltjuv – nu frias de

Nyheter Niklas Krämer och kollegan Leo Björkman fångade en dieseltjuv, band honom och överlämnade honom till polisen. Men gjorde de verkligen rätt? Nja, menar tingsrätten – men friar ändå.fredag 15/2 14:59

KRÖNIKA: Lite väl tidigt att få vårkänslor kanske

Krönika I måndags morse lät jag vinterjackan hänga kvar hemma i hallen. När jag gick till jobbet hade jag inte ens en tjocktröja under jackan utan nöjde mig med en skjorta. Alldeles lagom klädd för då...torsdag 14/2 8:12