Populärt. Blå lagunen är en populär badplats. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Daniel Cannervik

Tonårspojke omkom efter drunkning vid Blå lagunen

En 17-åring besökte med ett sällskap Blå lagunen i slutet av juli. Besöket slutade tragiskt. – Vi utreder det här som dödsfall genom drunkning, säger Anders Hägglund, förundersökningsledare.

  • Publicerad 09:37, 10 aug 2018

Vi har haft en obduktion och det finns inga skador. Det är drunkningssymptom.

Lördagen den 21 juli var en 17-årig pojke på plats vid Blå lagunen på Munsö för att bada tillsammans med ett sällskap.

Under kvällen inträffade en olycka som slutade på värsta tänkbara sätt. 17-åringen hamnade enligt polisen under vattenytan och försvann innan han avled.

– Vi har lite uppgifter från de som har varit på platsen, det ska ha varit någon form av lek. Sedan har de kommit ut i vattnet. Man kommer ut ganska snabbt på djupt vatten i och med att det är sluttande, säger Anders Hägglund.

17-åringen ska enligt polisen inte ha varit ensam i vattnet vid drunkningstillfället.

– De har hållit på och dragit i varandra upp och ner. Det slutar med att en tjej som är i vattnet tar sig därifrån. Hon började få panik. När hon är på väg in går han ner under vattnet och kommer inte upp, säger Anders Hägglund.

Den 17-årige pojken var inte hemmahörande i Ekerö kommun, men bodde i Stockholmsområdet. Hur pass simkunnig han var har polisen inte slagit fast.

– Det är lite olika uppgifter där. Någon har sagt att han var simkunnig och någon har sagt att han inte var det, säger Anders Hägglund.

Enligt honom ska det inte finnas några misstankar om att brott ska ha legat bakom händelsen.

– Vi har haft en obduktion och det finns inga skador. Det är drunkningssymptom, säger Anders Hägglund.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Socialchefen om krisen på Lugnet: "Vi ser allvarligt på läget"

Nyheter Lugnet. Nu vill föreningen att kommunen tar över LSS-boendet på Munsö Om LSS-boendet Lugnet på Munsö måste stänga vid årsskiftet kan Ekerö kommun få problem. Föreningen vill nu att kommunen tar över verksamheten.fredag 19/10 14:50

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter