Rån. Flera personer hotade och rånade en minderårig person på sin väska i Danderyd. Foto: Leif Oldenburg

Tonårspojke rånad av jämnåriga i Danderyd

En minderårig person blev på torsdagen rånad av flera jämnåriga gärningspersoner. En väska med pojkens tillhörigheter hittades sedan av polis, men en dator ska ha blivit stulen.

  • Publicerad 10:41, 15 mar 2019

Det var på torsdagskvällen vid 19-tiden som en minderårig pojke ska ha blivit verbalt hotad och rånad av flera personer kring Nora-området. Personerna ska ha varit i samma ålder som pojken.

– En ensam person har blivit rånad av vad han säger själv ska vara fem yngre män, han är själv yngre och de ska vara jämnåriga i 15-årsåldern, säger Ola Österling på polisens ledningscentral.

Rånet skedde på Skogsviksvägen, och förövarna ska ha hotat målsägande verbalt, och kommit över personens väska.

Målsägande sprang hem och larmade polisen därifrån, som sedan kom till platsen med hundpatrull.

– Gärningsmännen ska ha sprungit från platsen i två olika håll, och när vi spårade så hittade vi en väska med målsägande tillhörigheter. Eventuellt ska det ha varit en dator som blivit stulen, säger Ola Österling.

Är någon gripen?

– Nej, däremot finns det signalement på gärningsmännen, som vi inte kan gå ut med i nuläget.

En anmälan är upprättad gällande rån.

Vallentunagänget städar upp i skogen – från hästryggen

Nyheter Nytt initiativ ska inspirera fler att plocka skräp i naturen Du kanske har hört talas om fenomenet plogging – där löpare passar på att plocka skräp under sin runda? Nu har Karin Strandberg startat motionsformen Pick and ride i Vallentuna, där skräpplockning...fredag 24/5 16:36

14-åring rånades i Danderyd

Nyheter ✓Blev slagen ✓Tre gärningspersoner I onsdags ryckte polisen ut till Viktor Rydbergs väg i Danderyd, där en 14-årig flicka ska ha blivit rånad och slagen av tre gärningspersoner.fredag 24/5 13:40
Stockholm Direkt