Torgfesten lockade dryga 2000 besökare

Stor glädje och bra stämning på Enköpings Torgfest. Dessvärre blev det en förlustaffär för arrangörerna.

  • Publicerad 22:07, 3 jul 2018

I helgen gick Enköpings Torgfest av stapeln. Det bjöds på mat, dryck och musik – allt i lokal regi. Och bland de cirka 2 000 besökarna rådde god och trevlig stämning.

På scenen återfanns Jocke Göransson, Kiss-coverbandet Puss, Johan & Håkan och många fler. Det fanns öl från det lokala Kesuddens hantverksbryggeri och aktiviteter även för de minsta besökarna.

Värt att notera är att brottsligheten också lyste med sin frånvaro under Torgfesten. Inga anmälningar om brott inkom under festligheterna. Något som fick polischef Jan Håkansson att skicka både arrangörer och besökare en stor bukett beröm (mer om det på sida 6).

Stressigt men roligt

När Ena-Håbo Tidningen pratar med en av arrangörerna, Lelle Jakobsson, är det dock blandade känslor.

– Det har varit extremt stressiga dagar men också väldigt roliga. Sett till själva festen så var den lyckad, säger Lelle Jakobsson.

Däremot nådde man inte upp i det antal besökare som hade krävts för att festivalen skulle gå runt ekonomiskt.

– De som kom var fantastiska men de var inte nog till antalet, berättar Lelle Jakobsson som inte anser att man från arrangör-håll hade kunnat göra så mycket annorlunda.

– Vädret var helt okej, priserna var rimliga och artistutbudet verkar ha gått hem bland besökarna. Ser man till andra stadsfestivaler så har de som lyckas rent ekonomiskt stöd från kommunen. Det hade inte vi, säger Lelle Jakobsson.

Trots de ekonomiska tråkigheterna så vill Lelle Jakobsson ändå passa på att rikta ett stort tack till alla inblandade i Torgfesten

– Besökare och personal på festen särskilt. Men också polis, sponsorer och kommunpersonal som vi varit i kontakt med. Bemötandet har varit jättebra.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Inte fulast i Sverige i alla fall

Nyheter De omstridda höghusen på Korsängen är inte fulast i Sverige. Det är "Rostlådan" i Malmö.torsdag 21/3 14:45

Blåljusnyheter; stölder, inbrott och bilolyckor

Nyheter De senaste dagarna har få grova brott noterats i polisens händelseblock. Däremot flera små. Stöld av en GPS till ett högt värde kan dock knappast räknas som litet brott.torsdag 21/3 11:27