Torget i Kallhäll är klart, men det dröjer innan torghandeln kommer igång. Foto: Mikael Andersson

Torghandel i Kallhäll dröjer – till nästa år

Under många års tid har det varit grönsakshandel på torget i Kallhälls centrum. Nu är det nya torget klart – men torghandeln får vänta till nästa sommar.

  • Publicerad 15:15, 29 jun 2018

Torghandeln i Kallhäll är ett väldigt välkommet inslag. Alla bor ju inte Jakobsberg och kan handla på torget där

Förra veckan invigdes det nybyggda Gjutartorget i Kallhälls centrum. Men det dröjer tills nästa år innan torghandeln kan dra igång igen.

Äntligen! Torget i Kallhäll är klart

Grönsakshandlaren Dragan Grbic som stått och sålt grönsaker på torget i Kallhäll i många år har inte kunnat göra det de senaste två åren på grund av ombyggnationen.

Den här säsongen fick han frågan om en tillfällig plats som han tackade nej till. Det eftersom försäljningen inte skulle komma igång förrän i slutet av juni, till skillnad från i april som vanligt.

– Det här blir tredje sommaren som han inte står på torget. Folk har varit upprörda för att han inte kunnat sälja grönsaker där, men det har inte gått under renoveringen, säger Karin Adamsson, servicehandläggare på Järfälla kommun.

Hon fortsätter:

– Vi tycker att det är tråkigt att det blivit så, torghandeln i Kallhäll är ett väldigt välkommet inslag. Alla bor ju inte Jakobsberg och kan handla på torget där. Men vi har en plats som väntar på Dragan nästa år!

Stockholm Direkt