På innergården till Torsgatan 22.30 ska det bli någon form av publik verksamhet, den senaste idén är padeltennisbanor. Foto: Sacharias Källdén

Torsgatan kan få padeltennisbanor

På innergården till den fastighet på Torsgatan som tidigare rymde Stockholm Vattens huvudkontor planerar fastighetsägaren att bygga padeltennisbanor som ska vara öppna för allmänheten att boka. I slutet av sommaren kan de vara på plats.

  • Publicerad 16:30, 5 mar 2020

Byggnaderna på Torsgatan 22-30 som tidigare inrymde Stockholm Vattens och Stockholms gasverks huvudkontor genomgår en omfattande renovering. Större delen av lokalerna kommer att hyras ut till kontor men i bottenvåningen är planen att det ska bli en restaurang. Just nu håller fastighetsägaren Castellum i visningar för olika intressenter.

– Vi tar hjälp av en konsult och håller på för fullt. Vi har en del riktigt intressanta krögare på kroken. Tanken är att det ska bli mer än en lunchrestaurang, en destination, säger Christian Bouvier, affärsområdeschef på Castellum.

Klassiskt hus på Torsgatan renoveras

Planen är att restaurangen ska kunna öppna i början av nästa år men redan slutet av den här sommaren har Castellum planer på att anlägga padeltennisbanor på fastighetens innergårdar.

– Vi försöker på olika sätt att skapa mer liv och rörelse på Torsgatan och det var en kollega som är padelfantast som droppade den här idén. Tanken är att de ska vara bokningsbara för allmänheten och att vi ska ordna lite evenemang så att det inte bara blir vita medelålders män som använder dem, säger Christian Bouvier.

Kan komma på plats i september

Han hoppas på att de ska vara på plats i början av september.

– Men då måste jag övertyga projektledaren att flytta byggbodarna från innergården först. Vi tänker oss att den kommande restaurangen ska kunna samverka med padeltennisen på något sätt men samtidigt kommer vi såklart att ha respekt för att det ligger ett bostadshus i anslutning till gården. Vi kommer att vara lyhörda, säger Christian Bouvier.