Kvinnan ramlade rakt ner i brunnen när locket gav vika. Foto: Privat

Totala chocken: Kvinna störtade ner i gatubrunn på Östermalm

När en kvinna klev på en gatubrunn fälldes locket upp. Plötsligt ramlade hon rakt ner i brunnen.

  • Publicerad 20:12, 23 aug 2017

Hade jag varit en man hade penisen med all säkerhet blivit avkapad

Det var när den 50-åriga kvinnan skulle sälja två barncyklar som det minst sagt ovanliga inträffade. Kvinnan visade cyklarna för en köpare ute på gatan framför sitt hus. Strax därpå ställde hon sig ovetandes på ett brunnslock. Locket var löst och innan någon hann reagera for kvinnan ner i brunnen.

– Det var hemskt. När jag placerade min ena fot på brunnslocket fälldes locket upp i högläge. Jag tappade fotfästet och störtade ner i brunnen, säger kvinnan som vill vara anonym.

När halva kroppen var nere i brunnen fastnade kvinnan, som tur var, på kanten. Där blev hon hängandes, något som gjorde mycket ont.

– Det kändes som om jag spettades. Lockets kant skar rakt in i underlivet. Hade jag varit en man hade penisen med all säkerhet blivit avkapad, förklarade de senare för mig på sjukhuset, säger hon.

Häst skrämdes av lös hund och krockade med träd – fick avlivas

Någon cykelaffär blev det inte, men köparen ringde en ambulans som kom och plockade upp den 50-åriga kvinnan som kördes till Danderyds sjukhus.

Mycket ovanligt

Att människor ramlar ner i brunnar hör till ovanligheterna. Enhetschefen Krister Sörling har arbetat på Stockholms vatten och avfall i över 30 år. Han kan inte minnas att han någonsin hört talas om att personer ramlat ner i någon av Stockholms gatubrunnar tidigare.

– Det har hänt någon gång att bilar fått sina underreden förstörda när de kört över en öppen brunn. Men jag har aldrig hört att en människa trillat ner, säger han.

Enligt honom måste det röra sig om ett gammalt lock.

– Alla brunnslock som tillverkats de senaste 15 åren är väldigt tunga och kräver en rejäl kraft för att få loss.

Så länge måste du spara för att få låna till din första bostad

Den 50-åriga kvinnan har fortfarande fysiska smärtor från händelsen. Många säger att hon har haft otur som trampade på brunnslocket, men hon håller inte riktigt med.

– På ett sätt är jag otroligt tacksam över att det var jag som ramlade ner. Jag är lite rund om överkroppen vilket gjorde att jag fastnade halvvägs. Jag vill inte tänka på vad som hade hänt om det istället var ett barn som ramlade ner, säger hon.

Händelsen inträffade i juni på Östermalm.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

FILM: Den här familjen lever för Rubiks kub

Nyheter ✓Har flera hundra hemma ✓Blev femma på VM ✓Löser den med fötterna Familjen Thorsén på Lilla Essingen löser Rubiks kub tillsammans flera gånger i veckan. Stjärnan i sporten, 13-årige Elvin, är svensk mästare i att "kuba" med fötterna.söndag 24/6 8:30

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17