Totalt kaos i trafiken i hela Stockholm

Stopp på E4:an söder om Stockholm och olyckorna radar upp sig över allt i länet. Polis och myndigheter uppmanar bilisterna att stanna hemma.

  • Publicerad 09:43, 28 feb 2018

Uppdatering klockan 14:40

Det är stora trafikstörningar i hela länet på grund av snöovädret. Tung trafik stoppas på vissa håll. Undvik att ta bilen om det inte är nödvändigt, skriver polisen på sin hemsida.

Trafiken har börjat lätta på E4 efter att ett stort antal olyckor inträffat.

Rapport från E4: "Folk har stått stilla i två timmar"

***

Under onsdagsmorgonen har ett stort antal larm om trafikolyckor kommit in till polisen.

– Det är olyckor hela tiden. På E4:an i Salem, Botkyrka och trafikplats Bredäng, det krockas i Skogås och det krockas i Häggvik och på Kymlingelänken, säger Eva Nilsson på polisens regionsledningscentral.

Det stora antalet olyckor gör att polisen nu måste prioritera vilka de kan skicka patruller till.

– Vissa olyckor kan vi inte ens åka på för att vi prioriterar E4:an. Vi måste ha i gång trafiken, folk står i kö. Vi måste se att räddningstjänst och ambulans kommer fram. Vi räcker inte till just nu helt enkelt, säger Eva Nilsson.

I flera olyckor är många bilar inblandade.

– I någon krock är det 15 bilar inblandade, i en annan sex. Man ska helt enkelt inte ut och åka idag, säger Eva Nilsson på polisens regionsledningscentral.

Trafiken åter igång på E4:an efter masskrock

Trafikverket avråder privatpersoner från att ge sig ut med bil på vägarna om det inte är nödvändigt.

Pelle Delhage, operativ chef på Södertörns brandförsvar:

Kommer räddningstjänsten fram på vägarna?

– Ja det gör vi. Bilarna som står i kö är bra på att hålla undan. Det går inte fort men vi tar oss fram.

Några personskador under morgonen?

– Någon enstaka. Jag har inga detaljer, mer än en enstaka som fått åkt ambulans till sjukhus. Framförallt är det plåtskador på bilarna.

Vissa större avfarter är stängda till följd av väglaget.

– Albanotunneln avstängd liksom nedfarten till Lidingö från Norra länken, säger Thomas Johansson, presskommunikatör på Trafikverket klockan 11.40 på onsdagen.

Trafiken står helt stilla på flera håll i Stockholm nu på morgonen. Trafikläget på Vårbergsvägen är stökigt nu på morgonen. Foto: Rasmus Columbus

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.