Torsten Bergentz är konstnär och bor på Östermalm, på lördag har han vernissage för sin utställning med minikollage. Foto: Linda Gren

Totte, 90 år, ställer ut sin kollagekonst

På lördag har illustratören och Östermalmsbon Torsten Bergentz, 90, vernissage för en utställning med åtta gånger åtta centimeter stora kollage.

  • Publicerad 16:30, 8 mar 2018

Det är mycket att göra inför vernissagen. Torsten "Totte" Bergentz gamla studiekamrat från Beckmans, Thorsten Fridlizius, hjälper till att rama in sin väns minimalistiska kollage. Totte Bergentz har gjort 400 stycken och började någon gång på 90-talet. På lördag ställer han ut ett sjuttiotal på galleri Movitz på Hornsgatan.

– Inspirationen kommer här inifrån, säger Totte Bergentz och pekar på sitt eget huvud.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han har jobbat som illustratör hela sitt liv och hade bland annat Sveriges radio som kund. Ritat har han gjort sedan barnsben.

– Min pappa var stadsplanearkitekt så allt fanns hemma: pennor, kautschuk och papper.

Totte Bergentz föddes i Växjö men blev stockholmare innan han hann fylla ett år. Han är uppvuxen på Tegnérgatan men bor idag precis vid Karlaplan med sin sambo.

– Jag har väl bott här i 20 år men jag gillar inte området. Jag tycker att det är trist och känns inte riktigt som Stockholm.

Thorsten Fridlizius och Totte Bergentz har känt varandra sedan 1950.

– Jag hjälper Totte med utställningen för att jag tycker att han har gjort så mycket fint som fler borde se. De här minikollagen är unika, jag har inte sett sådana någon annanstans. Totte är lite för blyg för att själv sälja in sig, det är alltid jobbigt att presentera sina egna grejer. Man vet inte hur det kommer att tas emot, säger Thorsten Fridlizius.

Totte Bergentz kollage finns att se på galleri Movitz mellan 10/3 och 15/3.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17

Ny gratisfestival på Östermalm

Nyheter ✓Morgonyoga ✓Aw-häng ✓Livespelningar Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.torsdag 21/6 15:58