Fixar. Tove Kopperdal, med Ayla 3 månader, vill matcha ihop föräldralediga och äldre i Västerort för gemensamma promenader. Foto: Privat

Tove fixar möten mellan Västerorts äldsta – och yngsta

När Tove Kopperdal fick barn ville hon hitta ett sätt att fortsätta sitt engagemang inom Röda Korset. Då föddes idén om promenader för föräldralediga och pensionärer.

  • Publicerad 11:45, 7 nov 2018

En win-win för alla inblandade. Så beskriver Hässelbybon Tove Kopperdal sin idé om att matcha ihop föräldralediga och pensionärer för promenader och fikasällskap.

– Jag har alltid varit engagerad i Röda Korset och när jag blev gravid så var jag ordförande för det nationella ungdomsförbundet. Så jag tänkte att jag måste hitta ett sätt att fortsätta mitt engagemang under föräldraledigheten, säger Tove Kopperdal.

Hon kontaktade därför Röda Korset i Hässelby-Vällingby och frågade om de var intresserade av hennes idé.

– Som föräldraledig har man ofta ganska mycket tid, även om man är med sin bebis, och många går ändå promenader och fikar. Samtidigt finns det många äldre och ensamma personer, säger hon.

Fick napp direkt

Tove kastade ut en fråga i en lokalgrupp på Facebook för småbarnsföräldrar i Västerort och fick snabbt napp från ett tiotal personer som vill vara med.

– Röda Korset sa att det finns nog många äldre personer som nappar på detta så jag hoppas att vi kan dra igång så snart som möjligt. Tanken är att matcha ihop folk utifrån var de bor och om de har några specifika intressen eller önskemål, säger Tove.

Första träffen sker i Röda Korsets lokaler, sedan är det upp till alla inblandade att hitta på vad man vill. Tanken är också att dra ihop en gemensam träff, som en julfika.

– Det finns många äldre som inte har släkt här eller egna barnbarn så de kanske tycker att det är roligt att det är en bebis med. Om inte annat har man ju alltid en automatisk ice-breaker, haha, säger Tove.

Intresserad? Skicka ett mejl till hasselby.vallingby@redcross.se.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu får SL:s biljettkontrollanter kroppskameror

Nyheter På fredag inleds ett första försök Nu utrustas även SL:s biljettkontrollanter med kroppsburna kameror. Syftet är, enligt SL, att minska hot och våldssituationer – men även ha tydliga bevis vid överklaganden.måndag 19/11 20:10

White Monday i stället för Black Friday

Nyheter Kampanjen vill belysa problemen med överkonsumtion och lyfta fram alternativ I dag är det White Monday - en motreaktion till novembers köpfester och ett initiativ som vill lyfta alternativ till nykonsumtion. – Vi vill ge bättre förutsättningar för Väsbyborna att återbruka,...måndag 19/11 17:24