Bort. Flera pilträd ska sågas ner i samband med att Svandammsparken rustas upp. Foto: Ebba Rosencrantz

Träden sågas ner – "för dåligt skick"

Har du gått förbi Svandammsparken och undrat varför det sitter lappar på vissa av träden? De ska bort när parken rustas upp för 20 miljoner kronor.

  • Publicerad 14:56, 7 sep 2017

– En del av träden är i dåligt skick och behöver ersättas med nya. Det är viktigt att träden är i gott skick då många människor ska vistas i parken, säger Christina Söderström Lööf, landskapsarkitekt på Stockholms stad.

I mars sågades flera av parkens stora gamla pilträd längs Vattenledningsvägen ner. Enligt trafikkontoret var träden ruttna och riskerade att tappa stora grenar.

Svandammsparken i Midsommarkransen ska bland annat få ny, större plaskdamm, toaletter, grillplats och klätterställning.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Barn rymde från förskola – ingen märkte nåt

Nyheter ✓Tvååringar på vift i Dalen ✓Chefens svar: Ingen stor sak Tre barn – två och tre år gamla – försvann nyligen från en av kommunens förskolor i Dalen utan att personalen märkte det. Ingen stor sak, enligt förskolechefen.onsdag 23/5 6:50

Skolområde i Söderort kraftigt förorenat

Nyheter Höga halter av flera farliga ämnen Höga halter av bland annat arsenik, kvicksilver och bensen har hittats i marken vid Ekensbergsskolan. Nu måste området saneras.tisdag 22/5 21:00