Tidigare låg Trädgården på spåret vid Eriksdalsbadet nu flyttar föreningen till en ny plats på järnvägen vid Årstaviken. Foto: Linda Gren

Trädgården på spåret byggs upp på ny plats

Efter vandalisering och nedskräpning har nu stadsodlingen Trädgården hittat en ny plats vid Årstaviken. Inför våren hoppas föreningen nu att folk vill engagera sig igen.

  • Publicerad 16:00, 22 feb 2018

Under en lång tid drabbades Trädgården på spåret av vandalisering, nedskräpning och av hemlösa som bosatte sig på platsen. Problemen blev så stora att föreningen i augusti fick säga upp kontraktet med Stockholm stad och packa ihop sina saker.

Men nu har föreningen hittat en ny plats vid Årstaviken.

– Efter allt som har hänt känns det skönt, allt var väldigt jobbigt på slutet. Vi fick mycket hjälp från Stockholm stad och det känns som en bra lösning, säger Philipp Olsmeyer från Trädgård på spåret.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Stadsodlingen kommer att återuppstå nedanför Södersjukhuset mellan Årstaviken och Södra Årstalundens koloniträdgårdar, passande nog fortfarande på det gamla järnvägsspåret. Förhoppningen är att folk ska vilja engagera sig igen.

– I slutet var det inte så många som ville syssla med det här på grund av problemen och många medlemmar hoppade av. Men kärnan i föreningen är bra. Nu börjar vi om utan tidigare problem och vi hoppas att folk vill vara med igen, säger Philipp Olsmeyer.

Mer hjälp från staden

Den nya odlingen kommer vara mindre och går från från 200 odlingslådor till cirka 30. Men flytten för föreningen innebär också mer hjälp från Stockholm stad.

– Kontraktet är fortfarande inte skrivit men det kommer att bli lite annorlunda, vi kommer att få mer hjälp av staden för att få det att fungera. Men jag kan inte säga mer om det just nu, säger Philipp Olsmeyer.

Om du vill vill bli aktiv medlem på Trädgården på spåret har de vårens första infomöte 14 mars klockan 18:30-19.00 på plats.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.