Trädgårdsdagen – rekorddagen

Trädgårdsdagen lockade rekordpublik i år. – Det var otroligt bra och lyckat allting, säger Elisabet Lind på Upplevelsenämnden.

  • Publicerad 09:28, 8 sep 2017

Då och då orkade solen tränga sig fram mellan molnen och regnet höll sig borta ända fram till sista timmen, men mer än något annat så var Trädgårdsdagen 2017 den mest framgångsrika hittills.

– Det var oerhört lyckat.Vi har inte gjort någon mätning, man kan göra en uppskattning och då säger jag att det var publikrekord. Jag tror aldrig jag har sett så mycket folk i Skolparken. Vi lyckades också få rekord i antal utställare också. Nu behöver man inte kämpa för att hitta utställare eftersom de vet att det kommer mycket folk, säger Johan Arvidsson, ordförande för Trädgårdsdagen.

Förra året kom det 12 000 besökare. I år har siffran 15 000 nämnts. Den har inte bekräftats, men rekord på rekord gör att det redan nu går att slå fast att Trädgårdsdagen kommer att fortsätta nästa år också.

– Ja, även om vi inte har pratat ihop oss så kan man säga så. Det vore jättekonstigt annars, säger Johan Arvidsson.

Elisabet Lind på Upplevelsenämnden har pejlat av stämningen bland besökarna som inte bara kom från Enköping utan även rullade in med bilar och tåg från Västerås, Uppsala och Stockholm till exempel.

– Det verkade som folk gick omkring och hade trevligt. Man liksom njöt av dagen. Vår trädgårdsdag har så trevlig stämning. Det är inte stressigt och känns inte så kommersiellt utan bara väldigt mysigt och trevligt. Det var vad folk som kom fram och pratade sa också och samma reaktioner har jag sett på Facebook, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stjärntränaren säljer sin hästgård i Enköping

Nyheter Nu säljer stjärntränaren och den förre förbundskaptenen i hästhoppning, Sylve Söderstrand, sin gård i Rekasta utanför Enköping.tisdag 22/5 11:26