Går som på räls. Föreningen jagar nya medlemmar som vill påta i det gröna. Foto: Sacharias Källdén

Trädgårdsförening på Södermalm söker medlemmar

Fler sittplatser och ett växthus: Trädgården på spåret tuffar vidare in i sin nionde odlingssäsong. Och nu vill man ha fler engagerade medlemmar i föreningen.

  • Publicerad 16:30, 4 feb 2020

Tidigare odlade man på det oanvända tågspåret nedanför Skanstull. Men sedan 2018 så har Trädgården på spåret av staden fått ett nytt högkvarter: nedanför Södersjukhuset, mellan Årstaviken och Södra Årstalundens koloniträdgårdar. På ett dött tågspår, givetvis.

Nu skissar man på odlingssäsong nummer nio och kickar igång med kombinerat planerings- och årsmöte den 19 februari. Dit är alla som vill vara med välkomna.

– Nu har vi i två år byggt upp området till en bra storlek. Så nu ska vi inte göra det större, utan fokusera på att förbättra. Vi ska bygga sittplatser så att det går att umgås mer där, och så ett växthus, säger Philipp Olsmeyer, som varit med i Trädgården på spåret sedan starten 2012.

Föreningen har mellan 20 och 30 aktiva medlemmar men vill bli många fler.

– Det är villkorslöst att vara med och eftersom alla aldrig är där samtidigt finns det gott om plats.

Trädgården på spåret växer fram på ny plats

Trädgården på spåret

Planerings- och årsmöte för 2020 äger rum den 19 februari.

Tid: 18.30.

Plats: Koloniträdgårdsförbundet, Ringvägen 9 E.

Föranmälan till årsmöte gör man på styrelse@pasparet.org. Mer info finns på Trädgård på spårets arbetsgrupp på Facebook.

Medlemskap i föreningen kostar 200 kr, eller 300 kr för en familj. Studerande, pensionärer och arbetslösa betalar 100 kr.

Visa merVisa mindre