Munck. Sångerskan Eva-Maria Munck berättar att Trädgårdsorkestern kanske fortsätter spela under hösten och vintern. Foto: Ida Arvebro

Trädgårdsorkestern nominerade till kulturstipendium

Eva-Maria Munck. I början av sommaren ryckte ni i trion i Trädgårdsorkestern ut för att spela musik i trädgårdarna i Sollentuna under sommaren.

  • Publicerad 11:42, 9 sep 2020

Hur har det gått?

– Det har gått bra. Vi har fått många förfrågningar. Vi har åkt runt på fester, 80-kalas och överraskningar. Det har varit blandat. Sen har vi haft ett samarbete med Sollentuna kommun och under tre olika dagar varit på barn- och familjeföreställningar. Man har märkt att många har saknat att vara utan levande musik den här sommaren.

Trädgårdsorkestern rycker ut där musiken behövs som mest

Hur många konserter har ni hunnit med?

– Mellan 15 och 20, ibland har vi gjort två vid samma tillfälle. Vi har varit i Sundbyberg, ett par andra områden, men mest i Sollentuna. Vi har varit på äldreboenden två gånger i sommar, och det vill vi gärna göra mer av.

Ni kommer fortsätta?

– Det hoppas vi. Om vi vinner kulturpriset i Sollentuna, som vi har nominerats till, då kan vi införskaffa utrustning så att det går att uppträda under vintern och hösten. Kanske en värmelampa som man kan ha ute, vid jul eller lucia. Vi har också funderat på om det går att göra något för barn och familjer under höstlovet. Vi planerar fortfarande.

Vad arbetar ni med just nu?

– Nu ska vi spela på lördag och göra en födelsedagsspelning. Sen håller vi på att spela in en film som visar hur det var under sommaren. Det ska bli kul.

Trädgårdsorkestern

Trädgårdsorkesterns trio bildades under våren för att spela musik i Sollentuna sedan många av sommarens konserter ställdes in.

I trion ingår Carl Nygren på gitarr, munspel och körsång, Johannes Jareteg på piano och körsång, och Eva-Maria Munck som perkussionist och sångare.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Grattis om du köpte lägenhet i Sollentuna 2015

Nyheter De senaste månaderna har priserna på bostäder, och på lägenheter i synnerhet, stått anmärkningsvärt stilla i Sollentuna. Men i lite längre perspektiv har prisutvecklingen varit tydligt gynnsam.tisdag 29/9 15:04

Sollentuna tappar i rankning av företagskommuner

Nyheter Företagsklimatet i Sollentuna får sämre betyg än i fjol och kommunen tappar sex platser i Svenskt Näringslivs årliga rankning. Trots tappet är Sollentuna på elfte plats av Sveriges 290 kommuner, och...tisdag 29/9 8:25

Massor av aktiviteter för Sollentunas seniorer i veckan

Nyheter Den här veckan uppmärksammar kampanjen Balansera Mera hur förebyggande arbete kan minimera risken för fallskador hos äldre. I Sollentuna är det Solom och Sollentuna Seniorgymnastik som står för...måndag 28/9 8:02