Foto: Mostphotos

Träffad av burk från hög höjd

Vid en arbetsplatsolycka skadades en person som höll på med truckarbete på Martin & Servera på Varggatan. Han träffades av en burk tomater som föll från sex meters höjd.

  • Publicerad 09:56, 6 dec 2019

Mannen, som är i 20-årsåldern, arbetade med att ställa pallar på plats på hög höjd.

Då föll en tomatburk och träffade mannen.

Larmet kom 06.35 på fredagens morgon och sa att han träffats i huvudet, men snart kunde konstarteras att burken träffat i axeln på mannen.

Polisen som var först på plats – som inte är räddningspersonal – bedömde att mannen klarat sig relativt bra, särskilt i förhållande till vad som kunde ha hänt.

Han togs i ambulans till Akademiska sjukhuset för vidare undersökning.

En polisutredning granskar om någon kan misstänkas för vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka, som den juridiska termen lyder.

Även Arbetsmiljöverket kommer med stor sannolikhet att utreda vad som hände och varför.

Blåljus: BMW-stölder fortsätter / Bilbrand i Fanna

Nyheter Stölderna ur BMW-bilar har varit många och de fortsätter ske. Bilbränder i Enköping är heller inte ovanliga, men den här gången var det i ett område där det inte brunnit förut.måndag 27/1 8:19

BLÅLJUS: Företagare - blir dina anställda hackade?

Nyheter Någon tog sig in på en mailadress som tillhör ett Enköpingsföretag. Därifrån skickades mail som varken företaget eller den som hade mailadressen visste något om. Kanske var målet att skicka...söndag 26/1 10:37