Mötesplats. Spela spel, sjung karaoke eller fika på Trappan. Foto: Mostphotos

Träffar för vuxna med funktionsvariationer

En ny mötesplats för vuxna med funktionsvariationer är invigd. En gång i månaden ska träffar hållas, varje kväll med ett tema.

  • Publicerad 16:00, 22 feb 2019

Den nya mötesplatsen, Trappan, invigdes med en första träff den 12 februari. Personalen minglade med kommunanställda, inbjudna gäster, politiker och besökare, under temat ”Alla hjärtans dag”. Det kommer att vara olika teman varje gång.

En gång i månaden ska mötesplatsen vara öppen, mellan klockan 17.00 och 20.00. Träffarna håller till i Trappans lokaler, på Ekhammarskolan i Kungsängen.

Ska finnas något för alla

– Här finns det bra möjligheter att skapa gemenskap, erbjuda olika aktiviteter och ha kul tillsammans. Tanken är att vi ska erbjuda något för alla, säger Martin Normark (L), ordförande i socialnämnden, i en artikel på kommunens webbplats.

Aktiviteterna är utformade efter besökarnas önskemål. Här kommer de kunna träffa vänner, pyssla, fika, spela spel, pingis och sjunga karaoke eller bara umgås.

På vardagar kring lunch, och på kvällarna tisdagar-lördagar är Trappan en fritidsgård för ungdomar från årskurs 6 upp till första året på gymnasiet. Men en kväll i månaden kommer den alltså att vara öppen för de vuxna.

– Vi är glada över att äntligen kunna öppna upp den här verksamheten och dessutom kunna göra det i ändamålsenliga lokaler, säger Mattias Peterson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, i artikeln på kommunens webbplats

Skokloster hoppas på 10 000 motorvurmare

Stockholmstidningen Gasoline Magazine arrangerar en stor motorträff den 25–26 maj. Där allt ifrån gamla bilar till nya båtar kommer visas upp. Folk kommer krylla runt Skokloster Hotell i Håbo kommun...söndag 19/5 1:15

Nya torget: ”Ska blomma överallt”

”Grått och trist”, ”en riktig gråzon”, ”en stenöken”. Kungsängenborna uttrycker besvikelse över sitt nya torg, men Linda Edgren på kommunen lovar att det kommer att grönska.lördag 18/5 15:15

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt