Mötesplats. Spela spel, sjung karaoke eller fika på Trappan. Foto: Mostphotos

Träffar för vuxna med funktionsvariationer

En ny mötesplats för vuxna med funktionsvariationer är invigd. En gång i månaden ska träffar hållas, varje kväll med ett tema.

  • Publicerad 16:00, 22 feb 2019

Den nya mötesplatsen, Trappan, invigdes med en första träff den 12 februari. Personalen minglade med kommunanställda, inbjudna gäster, politiker och besökare, under temat ”Alla hjärtans dag”. Det kommer att vara olika teman varje gång.

En gång i månaden ska mötesplatsen vara öppen, mellan klockan 17.00 och 20.00. Träffarna håller till i Trappans lokaler, på Ekhammarskolan i Kungsängen.

Ska finnas något för alla

– Här finns det bra möjligheter att skapa gemenskap, erbjuda olika aktiviteter och ha kul tillsammans. Tanken är att vi ska erbjuda något för alla, säger Martin Normark (L), ordförande i socialnämnden, i en artikel på kommunens webbplats.

Aktiviteterna är utformade efter besökarnas önskemål. Här kommer de kunna träffa vänner, pyssla, fika, spela spel, pingis och sjunga karaoke eller bara umgås.

På vardagar kring lunch, och på kvällarna tisdagar-lördagar är Trappan en fritidsgård för ungdomar från årskurs 6 upp till första året på gymnasiet. Men en kväll i månaden kommer den alltså att vara öppen för de vuxna.

– Vi är glada över att äntligen kunna öppna upp den här verksamheten och dessutom kunna göra det i ändamålsenliga lokaler, säger Mattias Peterson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, i artikeln på kommunens webbplats

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Tack till alla våra trogna och nytillkomna läsare

I en värld där läsandet av papperstidningar minskar går Bålstabladet mot strömmen. I senaste Orvestomätningen ökar tidningen med sex procent. – Oerhört glädjande, säger chefredaktör Bengt Johansson.torsdag 21/3 8:46

Senaste numret

Bålstabladet