OMSTART. Träffpunkten har försiktigt startat upp med aktiviteter i Tuvanparken. Foto: Träffpunkterna Allén & Hallonbergen

Träffpunkterna har kommit igång utomhus

Träffpunkten är i gång med utomhusträningar och sociala träffar för stadens 65-plussare. Intresset är så stort att staden nu lägger in extrapass.

  • Publicerad 17:11, 9 jun 2020

I tre månader var träffpunktens aktiviteter inställda på grund av coronapandemin. Men den 1 juni fick personalen börja smyga igång igen.

– Vi har varit blygsamma med att marknadsföra detta. Beroende på att vi vill se om det går att följa rekommendationer och restriktionerna, säger enhetschefen Karin Ankarudd.

Vill röra sig

Frånsett att det blåste var vädret bra under premiärveckan. I grupper om sju personer har pensionärerna fått möjlighet att sitta ner och teckna, enbart umgås eller träna.

Gymnastik- och cirkelträning lockar mest, enligt hälsopedagogen Christin Blomqvist.

– Vanligtvis har vi dagligen 60-80 personer på dessa pass, nu har vi begränsat oss till två pass per dag, säger Christin Blomqvist.

Från början var planen att ha två pass med sju deltagare på varje, men eftersom efterfrågan är så stor har man valt att klämma in ett extra pass när det passar.

– Förhoppningen är att vi kan utvidga verksamheten geografiskt, nu är det enbart i Tuvanparken vi är i gång, säger Christin Blomqvist.

Saknad

Förra sommaren gjorde Kurt Hellsén, 92 år, sitt andra fallskärmshopp. Han liksom många vänner har saknat mötena i träffpunktens regi under pandemin.

– Visst har det varit trist och långsamt, de två-tre timmarna mitt på dagen är betydelsefulla. Men jag är lyckligt lottad som ser och hör bra och kan ta bilen till min familj. Jag har inte haft anledning att deppa ihop, säger Kurt Hellstén.

Som läget är gör personalen schema vecka för vecka och är inställda på att styra upp aktiviteterna beroende på väder.

– Vi håller till på gräsmattan och saknar tak. Är det blött tar vi en promenad istället för att riskera att halka, säger Christin Blomqvist.

Mötesplats för Sumpans seniorer

Träffpunkten finns på två platser i Sundbyberg: Träffpunkten Allén på Vasagatan 9 och Träffpunkten Hallonbergen på Lötsjövägen 6. Verksamheten är för sunsbybergsbor som är 65 eller äldre.

Sju personer får i coronatider vara med på varje träff.

Till följd av intresset har man lagt in extrapass.

Just nu sker all aktivitet i Tuvanparken.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Sofia Reideborn blir ungdomsansvarig i SIK

Nyheter Under sommaren lämnade hockeymålvakten Sofia Reideborn sin klubb, SDE, under uppmärksammade former. Nu är hon tillbaka – som ungdomsansvarig i Sundbybergs IK.onsdag 12/8 11:52

AIK rustar för allsvenskan

Nyheter Satsar på gemensamt säsongskort AIK har dam- och herrlag i allsvenskan i vinter och erbjuder handbollsintresserade dubbelt årskort. Klubben har även värvat starkt.tisdag 11/8 12:06

Skottlossning i flerfamiljshus

Nyheter Sköt genom lägenhetsdörr - ingen skadad Natten till tisdag avlossades skott mot en lägenhetsdörr i Hallonbergen. Ingen person har enligt polisen skadats vid händelsen.tisdag 11/8 8:43
Stockholm Direkt