Trafikljusen vid Islandstorgets korsning har varit avstängd sedan i måndags. Trafikkontorets trafikdirektör Jonas Eliasson, beklagar det inträffade. Foto: Ylva Bergman

Trafikanter rasar över avstängt trafikljus i Bromma

Korsningen vid Islandstorget har stått utan trafikljus sedan i måndags. Rena livsfaran, menar boende i området.

  • Publicerad 11:38, 5 dec 2018

Den hårt trafikerade korsningen vid Islandstorget har stått utan trafikljus sedan i måndags, vilket har ställt till det för både små och stora fotgängare under veckans gång.

– Det är kaos och direkt livsfarligt. Det är en av Stockholms mest trafikerade korsningar och där ska barn gå till skolan i regn och mörker. Det är inte klokt, säger Helena Kvist, boende i området.

Enligt Helena är de flera som har hört av sig till Stockholms stad i hopp om att de åtgärdar problemet. Men hittills har ingenting hänt.

– Det går inte att komma i kontakt med någon, man blir bara hänvisad runt. De borde sätta upp en varning eller ta dit en trafikpolis som dirigerar trafiken. Det är flera filer där vilket gör att även om en bil stannar kanske inte nästa gör det. Fotgängare springer över vägen med livet som insats, säger Helena.

Jonas Eliasson, trafikdirektör på Trafikkontoret beklagar det inträffade.

– Något har helt klart gått fel. Vi håller på med en akutinsats för att få igång signalen under dagen och under tiden försöka få dit flaggvakter. I skrivande stund vet jag ärligt talat inte exakt vad som hänt, men vi arbetar på att utreda det också. Men prio ett är förstås att få igång signalen så snart det går. Jag beklagar verkligen det inträffade, sånt ska inte hända, säger han.

Enligt Erik Söderberg på Trafikkontoret ska trafiksignalerna tändas upp i eftermiddag. I väntan på det ska så kallade TMA-bilar ställas ut för att få ned hastigheten på Bergslagsvägen. Även polis ska komma till platsen.