Kameran är placerad på E4/E20 Södertäljevägen mellan sjön Aspen och trafikplats Hallunda och är riktad mot Stockholm. Foto: Trafiken.nu

Trafiken åter igång på E4:an efter masskrock

Flera bilar har krockat på E4:an mellan Salem och Botkyrka under dagen. Trafiken är åter igång norrut, men väglaget är mycket besvärligt och myndigheter råder privatpersoner att inte ge sig ut på vägarna. Söderut går det fortfarande mycket långsamt.

  • Publicerad 08:49, 28 feb 2018

UPPDATERING 14.30: Normal framkomlighet norrut på E4:an mellan Järna och Södertälje. Söderut går det fortfarande trögt, cirka 20 kilometer i timmen, efter dagens olyckor. Väglaget är fortfarande mycket besvärligt.

På grund av snöovädret som dragit in över Stockholm är det direkt farligt att köra bil.

– Det är glashalt söder om stan. Det blir bara fler och fler olyckor när folk bromsar, säger Eva Nilsson på Stockholmspolisen.

På morgonen har flertalet bilar varit inblandade i en krock på E4:an i höjd med sjön Aspen mellan Salem och Botkyrka. Trafiken stod länge still i södergående riktning och med svåra framkomlighetsproblem norrut. P4 Stockholm rapporterade att räddningstjänsten hade svårt att komma fram med utryckningsfordon på grund av vädret och det svåra trafikläget.

Trafikverket och andra myndigheter avråder privatpersoner från att ge sig ut med bil på vägarna i de drabbade områdena om det inte är nödvändigt.

– Ta inte bilen idag. Det gör alltid något om någon väljer att lämna bilen hemma. Det är väldigt dåliga förhållanden, säger Eva Nilsson på polisen.

Stopp för tung trafik

Väg 225 mellan Ösmo och Södertälje har stängts av för tung trafik på morgonen. Även väg 73 har stängts av förr tung trafik i norrgående riktning från trafikplats Ösmo.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Artikeln uppdateras

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.