Trasiga. Trafiksignalerna vid Veddestakorset fungerar inte. När de trasiga kablarna nu ska lagas blir framkomligheten kraftigt begränsad. Bilden är en genrebild. Foto: Mikael Andersson

Trafikljusen trasiga vid hårdtrafikerad korsning i Järfälla

Trafikljusen vid en av Järfällas mest trafikerade korsningar är trasiga. Nu drar kommunen igång arbetet med att laga dem, med kraftigt begränsad framkomlighet som följd.

  • Publicerad 16:18, 12 dec 2019

Det var i början av förra veckan som trafikljusen vid korsningen Viksjöleden, Veddestavägen och Nettovägen slocknade.

– Det här är vår högsta prio som vi utreder för fullt. Det är ett kabelfel, och vi har 500 meter kabel där. Det är inte så lätt att gräva upp korsningen då den är så trafikerad, sa Alexandra Lindén, trafikingenjör i Järfälla, då.

Den första prognosen var att situationen skulle vara löst mot slutet av januari. Men på torsdag 18 december drar kommunen igång arbetet med att reparera de trasiga kablarna. Förhoppningen är nu att problemet ska vara löst inom den närmaste veckan.

– Vi kommer att köra på tills det är klart, och jobba dygnet runt. Det kommer bli väldigt begränsad framkomlighet, och vi rekommenderar att man väljer en annan väg, säger Alexandra Lindén.

Sänkt hastighet

Kommunens trafikkontor såg över att sätta upp provisoriska trafikljus, men närheten till korsningen Viksjöleden och Järfällavägen försvårar det hela.

– De provisoriska trafiksignalerna måste synkas mot den andra korsningen, annars blir det ingen framkomlighet på platsen. Det gör det här komplicerat, säger Alexandra Lindén.

Vet ni hur det här har kunnat hända?

– Det här är en gammal anläggning, och det är inget konstigt att trafiksignaler går sönder.

Kommunen har sänkt hastigheten i korsningen till 30 kilometer i timmen och satt upp skyltar som informerar om att trafikljusen är ur funktion, liksom skyltat övergångsställena extra tydligt. Polisen är också informerade om trafikläget.

För att minska trycket på korsningen hänvisas de som kan att istället köra välja trafikplats Jakobsberg, för de som ska mot exempelvis Viksjö.