Foto: Mostphotos

Trafikolycka på Salavägen - mopedist påkörd

En 15-årig pojke togs till sjukhus efter en trafikolycka vid lunchtid på torsdagen. Även stölder och bränder finns i de senaste polisrapporterna.

  • Publicerad 07:54, 27 sep 2019

Onsdag 11.55

Salavägen/Lastbilsgatan

Trafikolycka.

Vid lunchtid på torsdagen skedde en kollision mellan en personbil och en moped i korsningen ovanför ICA Maxi och Willys.

Den 15-årige mopedisten blev påkörd då han kom norrifrån. Bilföraren, som kom från ICA Maxi/ByggMax-hållet, är en man i 80-årsåldern. Han bötfälldes på plats för att inte ha iakttagit väjningsplikt och fick betala 2.000 kronor.

15-åringen fördes till sjukhus med ambulans, men bedömdes initialt inte vara allvarligt skadad. Enligt uppgifter till Enköping Direkt ska han ha ont i höft och rygg. Han var på torsdagskvällen kvar på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Måndag kl 17

Källgatan

Stöld. Ett par skridskor har stulits ur ett källarförråd. För att komma dit tog sig tjuvarna in genom tre låsta dörrar och bröt därefter upp låset.

Tisdag 19.30-22

Stockholmsvägen/Kungsgatan

Stöld. En verktygslåda med innehåll, totalt värde 5.000 kronor, samt en röjsåg och en motorsåg stals ur en personbil på tisdagskvällen. Tjuvarna tog sig in genom att bryta upp låset till bagageluckan.

Onsdag

03.00

Brand. En brand vid företaget Kungsängens lastkaj kunde fått betydligt värre följder. Den uppstod i en container till för att pressa samman material. Räddningstjänsten var snabbt på plats, ändå hade branden börjat sprida sig när de kom dit. Containern drogs därifrån och elden släcktes. En förundersökning om mordbrand har inletts, men eventuellt kan ett tekniskt fel vara brandorsak.

Natten onsdag-torsdag

Skälbygatan

Stöld. Drivmedel och en registreringsskylt stals under natten mellan onsdag och torsdag från ett fordon parkerat på Skälbygatan. Tjuvarna slog också sönder bakrutan, men stal inget inifrån bilen.

Helgens blåljus: Sprang med glasögon / Slagträ på mopeden / Polisen tog bilen mm

Nyheter En stal glasögon och sprang till bilen. En annan körde stulen moped och en tredje fick lämna ifrån sig bilen då han saknade körkort. Det är några av punkterna i Blåljusrapporten från helgen.måndag 24/2 11:36