Skylten vid Lindhagensplan ser ut att bli oförändrad. Foto: Johann Bernövall

Trafikpolisens egna förslag sågas av staden

Den pensionerade trafikpolisen Kjell Forsström har ett eget förslag för att göra den farliga rondellen vid Lindhagensplan säkrare. Nu ger trafikkontoret svar på tal.

  • Publicerad 16:30, 8 mar 2018

Kjell Forsströms förslag gäller en skyltning när man kommer in i rondellen.

– Det handlar om takportalen (skylten ovanför vägen, reds anm) när man kommer in i rondellen från Lindhagensgatan, sa han till StockholmDirekt för två veckor sedan.

Ändringen som han vill få till är att skyltningen på takportalen ska lägga till anvisningen "Fridhemsplan", även på den högra sidan av skylten, för att undvika onödiga filbyten i rondellen. 

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vi skickade förslaget till trafikkontoret som nu förklarar varför man valt att inte göra så som Kjell Forsström föreslår. Enligt Jevgenija Palin, trafikplanerare, skulle hans förslag snarare förvirra, eftersom det bryter mot en slags grundregel.

Trafikpolis rasar mot farliga rondellen

"Eftersom vanligt körsätt i cirkulationsplats är att välja vänster körfält om man ska till vänster så utformades körfältsvägvisaren utifrån det", skriver Jevgenija Palin, trafikplanerare på trafikkontoret i ett mejl .

De menar vidare att för mycket text på en skylt gör det svårt för bilförarna att välja rätt.

"Eftersom pilar i körfältsvägvisare ska peka mot texten kommer pilar att hamna i olika kanter vilket blir svårläst. Dubbla textmassor ger också onekligen mer information för trafikanten att ta till sig", skriver Jevgenija Palin.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17

Ny gratisfestival på Östermalm

Nyheter ✓Morgonyoga ✓Aw-häng ✓Livespelningar Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.torsdag 21/6 15:58