Skräpigt. Metroställen runt om i staden har blivit till sopkorgar. Foto: Alice Edwards

Trafikregionrådet ryter till mot Metro

Sedan gratistidningen Metro försvann från tunnelbanan i våras har de tomma tidningsställen blivit till sopkorgar. Nu har trafikregionrådet Kristofer Tamsons (M) tröttnat på skräpet.

  • Publicerad 15:57, 9 aug 2019

Det är i Dagens Nyheter som Kristofer Tamsons (M) rasar mot att Metro inte plockat bort tidningsställen, något som tidningen ska ha anlitat en tredje part för att göra i mitten av juli. Men det företaget har ännu inte gjort jobbet.

Nu kommer SL själva plocka bort ställen, och skicka notan till Metro, om ingenting händer innan den sista september.

– Vi har nu satt ett skarpt datum till Metro den sista september att då ska tidningsställen vara borta. Det ser för eländigt ut. Jag vill inte ha tomma tidningsställ och återvinningskärl som förfular vår SL-miljö. De platserna är till för resenärerna och jag ser gärna att de används till något annat, säger Kristoffer Tamsons till DN.

Just nu töms ställen på skräp av tunnelbanans driftansvariga bolag MTR.

– Om Metrokärlen utgör en brandrisk så tömmer vi dem, eller om det håller på att bli en sanitär olägenhet, och vi märker det, då tömmer vi. Men det är lite mer ad hoc - det är inget som görs kontinuerligt. Vi har inget särskilt extra avtal för att sköta det, säger Felix Schenk på MTR:s pressjour till DN.

Samtidigt meddelar SVT att Metros tidningsverksamhet, som efter att dagstidningen i tunnelbanan försvann har publicerats på nätet, läggs ner.