Mystiskt. Cyklar utanför Karlberg, trots att stationen är igenbommad. Foto: Johann Bernövall

Trafikverket om cykelgåtan vid spökstationen: "Märkligt"

I somras stängde Karlbergs station och den används nu endast som reservstation om Citybanan skulle få problem. Trots det står ett femtiotal cyklar kvar i cykelställen intill. Ingen vet varför.

  • Publicerad 14:38, 13 apr 2018

Trafikkontoret i Stockholms stad skickar vår fråga till SL, som i sin tur skickar den vidare till statliga Trafikverket. Det är nämligen så att cykelställen är inom så kallat järnvägsområde och därmed står de under Trafikverkets ansvar.

Göran Andersson är stationsförvaltare på Trafikverket och håller i den "dagliga driften". Det vill säga ser till att stationen är duglig om den skulle behöva "rycka in" som reserv, vilket skedde en gång i höstas.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Stationsförvaltaren blir överraskad av beskedet att det fortfarande står cyklar vid stationen ett knappt år efter att den stängt.

– Har ni verkligen varit där nu? Okej. Vi forslade bort 300 cyklar därifrån runt årsskiftet så det låter märkligt. De måste ha kommit dit efteråt, säger Göran Andersson.

Kommer cykelställen att tas bort när eller om stationen rivs?

– Jag vet ingenting om någon rivning, och det finns inte heller något beslut taget om cykelställen. Tills vidare kommer det att se ut så här.

Cyklarna som forslades bort vid årsskiftet finns nu i ett garage och om man fått sin cykel bortkörd mot sin vilja går det att kontakta Trafikverket och få den tillbaka. Hittills har en person gjort detta, enligt Göran Andersson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Slutligt beslut om att riva Karlbergs station tas först i samband med att nästa nationella transportplan fastställs, vilket kommer att ske senare i år. Då kan det också bli aktuellt att bygga ut det tidigare stationsområdet med fler spår för att kunna ta emot mer trafik från de utbyggda Mälarbanan och Ostkustbanan.

Cyklar utanför Karlberg, trots att stationen är igenbommad. Foto: Erik Simander

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De ordnade babyshower för gräsanden Mona

Nyheter Oväntade gästen fick stanna kvar på vännernas balkong vid Nytorget Dags att slopa begreppet "hönshjärna". Fåglar kan vara bra mycket smartare än vi tror. Åtminstone finsmakaren Mona, som valt att fostra sina barn i en takvåning vid en av stans mest prominenta...lördag 14/7 9:50

Resenärer upprörda i pendelkaoset

Nyheter Stationer fortsatt avstängda efter rulltrappshaveri: "Det är vansinne" Pendeltågsstationerna Odenplan och Stockholm City är avstängda sedan i morse, något som upprört resenärer hela förmiddagen. På Södra station i Stockholm är stämningen blandad.fredag 13/7 14:07