Chockbesked. Tränarduon Tomas Davies och Jonas Delshammar hoppar av sina tränaruppdrag för Täby FC.

Tränarduo i Täby hoppar av innan slutspel

Med bara två dagar till kvartsfinal meddelar tränarduon i innebandyklubben Täby FC att de lämnar sina uppdrag. Det rapporterar Expressen.

  • Publicerad 11:26, 26 mar 2019

På torsdag är det dags för slutspel i innebandy för Täby FC damer i Svenska Superligan (SLL), den högsta ligan. Men med bara två dagar tills första matchen i kvartsfinalserien mot gotländska Endre skriver Expressen att tränarduon Tomas Davies och Jonas Delshammar hoppar av sina tränaruppdrag.

Till Expressen säger tränaren Tomas Davies att det är med vemod de fattat beslutet.

– Det är med stort vemod som vi har bestämt oss för att lämna klubben med omedelbar verkan. Jag förstår att timingen kan tyckas konstig, men det var det bästa beslutet för alla inblandade, säger Tomas Davies till tidningen.

Oklart vem som tar över

Tränarna vill ännu inte kommentera varför de valt att lämna och det är fortfarande oklart vem som kommer att leda truppen nu när slutspelet drar igång.

Täby hamnade på en fjärdeplats i grundserien.

Täby Nyheter har varit i kontakt med klubben som bekräftar att tränarna hoppat av, men vill inte gå in mer detaljerat på varför i nuläget.

I ett pressmeddelande skriver klubben: "På grund av åsiktsskillnader mellan spelare och tränarstab, så har Tomas Davies och Jonas Delshammar på egen begäran valt att lämna sina uppdrag. Abretet pågår just nu med att få till en kortsiktig lösning till slutspelet, och vi jobbar med att hitta en långsiktig lösning."

Hultsfred riktar stark kritik mot Täby

Nyheter ”Lurade samhällets mest utsatta" I ett brev till Täby kommun riktar Hultsfreds kommun hård kritik till kommunen. De menar att Täby lurat en flyktingfamilj att flytta från kommunen till just Hultsfred.torsdag 18/4 16:54

Nu är padelbanorna klara i Täby park

Nyheter BILDER: Så här ser det ut på platsen På den annars oanvända grönytan i Täby park lyser nu det gröna konstgräset. Idag öppnade Norrorts första padelbanor – utomhus.torsdag 18/4 16:47