Trång skola växer – på fotbollsplanen

Ekebyhovskolans platsbrist är ett känt problem. Nu ska paviljonger tillfälligt lösa problemet. Men då försvinner en yta för fotboll och lek.

  • Publicerad 15:58, 14 dec 2018

För att klara kapacitetsökningen, vi är trångbodda redan nu i centrala Ekerö, så behöver vi få upp extra klassrum under tiden.

Fler elever måste få plats i Ekebyhovskolan i framtiden. Dagens lokaler räcker inte. Dessutom anses delar av skolan vara i dåligt skick och i behov av ombyggnad. Ett inriktningsbeslut om en skolflytt togs av barn- och utbildningsnämnden tidigare i höstas.

För att lyckas ta emot större barngrupper är paviljonger den kortsiktiga lösningen.

– Den nya skolan är beräknad att stå klar 2023 och Sanduddens skola 2022. För att klara kapacitetsökningen, vi är trångbodda redan nu i centrala Ekerö, så behöver vi få upp extra klassrum under tiden, säger Johannes Pålsson, chef för Ekerö kommuns barn- och utbildningsförvaltning.

Totalt rör det sig om sex klassrum i paviljongerna. De ska placeras på den yta som i dag fungerar som fotbollsplan och lekyta nedanför skolans område.

– Att det blir fotbollsplanen är för att det är den bästa platsen rent fastighetstekniskt. Sedan har vi inte så många ytor att sätta upp paviljonger på, säger han.

Johannes Pålsson tycker att det är tråkigt att barnens utemiljö påverkas, men ser inget annat alternativ.

– I förhållande till att vi inte kan erbjuda barn skolplats så får vi göra den prioriteringen, säger han.

Fortfarande kritiskt tillstånd efter våldsamt bråk

Nyheter Tillståndet för offret är fortfarande mycket allvarligt en månad efter det våldsamma bråket i en villa i Knalleborg. Två personer sitter häktade misstänkta för händelsen.lördag 15/6 1:15