Oförändrat. Trängselskatten kommer inte att pausas under coronakrisen, meddelade regeringen idag. Foto: Sacharias Källdén

Trängselskatten pausas inte i Stockholm

Det blir inget tillfälligt stopp för trängselskatterna med anledning av coronavirusets framfart, meddelar idag regeringen.

  • Publicerad 15:59, 28 apr 2020

För att underlätta för exempelvis sjukvårdspersonal har Sverigedemokraterna och sedan även den grönblåa majoriteten i Stockholm framfört att regeringen ska pausa trängselskatterna under coronakrisen.

DEBATT: Gör det lättare att ta bilen under krisen

Såväl Moderaterna, Kristdemokraterna som Liberalerna har backat idén uppger Sveriges Radio. Men idag kom regeringens besked.

Stockholms stad vill slopa trängselskatten

Något stopp av trängselskatt i Stockholm eller Göteborg är inte aktuellt i dagsläget, ett beslut statsminister Stefan Löfven lämnade på ett möte med övriga partiledare idag och sedan på en pressträff, något Sveriges radio var först att rapportera om. Finansminister Magdalena Andersson (S) meddelar att frågan om ett tillfälligt stopp inte är aktuell just nu, men att man inte utesluter det i framtiden, uppger Sveriges radio.

Nu får du betala mer i trängselskatt

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni är kritisk.

– Om vi får för många sjuka inom vården, omsorgen eller skolan, så kommer de här verksamheterna inte att fungera. Därför blir jag riktigt, riktigt ledsen över att statsministern så kort och koncist bara säger att det blir ingen paus på trängselskatten, säger hon till Sveriges radio