Segeltorp i söndagens match mot Eskilstuna Linden. Foto: Linda Hillner

Trånkan och Segeltorp tvålade till favoriter

Första omgången i kvalserien till Hockeyettan slutade med två imponerande bortasegrar för Huddingelagen Segeltorps IF och Trångsunds IF. Om det fortsätter så här kan vi få se tre Huddingelag i Hockeyettan nästa säsong.

  • Publicerad 11:33, 12 mar 2018

Jag tror inte folk fattar hur farliga Trångsund är. De kör otroligt hårt, åker mest skridskor i serien.

Skulle det inte sitta fint med massvis av Huddingederbyn i tredjedivisionen Hockeyettan? Att döma av helgens resultat är det inte en omöjlighet.

Helgen började tungt för storebror Huddinge hockey som förlorade Hockeyettan-finalen mot Borlänge i två raka. Att ta sig till Hockeyallsvenskan är en tuff uppgift och kommer kräva betydligt mer av laget.

Men sedan drog lillbrorsorna i Segeltorp och Trångsund till med två imponerande segrar på söndagen. Segeltorp slog Eskilstuna Linden med 1–3 och Trångsund avgjorde på straffar till 2–3 borta mot Hockeyettan-laget Wings HC Arlanda.

– Vi gör en jättejättebra match, från målvakt till backar till forwards är det den bästa matchen på hela säsongen. Vi är minst en klass bättre än dem, säger huvudtränaren Mikael Österblom.

Kvalitetsskillnaden förvånade honom

– Linden ska ju bara upp nu. De köpte in en hel femma med division 1-spelare inför kvalet.

Han imponeras också av Trångsunds bortavinst.

– Jag tror inte folk fattar hur farliga Trångsund är. De kör otroligt hårt, åker mest skridskor i serien. Vi har ju jätteproblem med dem, vi har bara tagit tre poäng av femton poäng när vi spelat mot dem.

Två lag kan gå upp

Sex lag gör upp i tio omgångar om en eller två platser i Hockeyettan östra. Segraren är garanterad avancemang, men tvåan brukar vanligtvis gå upp.

Kvallagen: Segeltorps IF, Trångsunds IF, Wings HC Arlanda, Eskilstuna Linden, Värmdö HC och Nacka HK

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.