Från vänster: målvakten Edvin Olofsson och målskyttarna Jens Berg och Linus Borgman.

Trånkan tog första segern i hockeyettan

Efter sex raka förluster tog nykomlingarna Trångsunds IF en efterlängtad första seger igår. Men lagets tränare känner sig inte stressade över jumbopositionen.

  • Publicerad 17:19, 4 okt 2018

Sex raka förluster och -19 i målskillnad var Trångsunds inte så imponerande facit av början av säsongen. Det var alltså innan onsdagen. Då krigade sig nykomlingarna till sig tre poäng hemma mot Enköping SK. Matchen slutade 3-2 efter två mål av Jens Berg.

– Visst var det en form av lättnad att vi vann matchen. Det ger en boost för moralen att se att vi kan ta poäng i hockeyettan. Men samtidigt vet vi att det inte är nu vi ska vara som bäst. Vi har ett jätteungt och nykomponerat lag så vi har hela tiden vetat att det krävs en inkörsperiod, säger Emil Fürsten, nybliven huvudtränare i laget.

Vilket mål har ni denna säsong?

– Att inte hamna i kval för att hänga kvar i hockeyettan är det officiella målet. Men sen vet jag att vi har ett gäng hungriga spelare som vill mer än så.

Hockeyettan är uppdelad i flera delar. Först spelas den i fyra delserier – västra, östra, norra och södra. I det seriespelet kvalificerar sig de bästa lagen till Allettan, som innebär en kamp om platserna till kvalet till hockeyallsvenskan. Lagen i den nedre delen av tabellen får spela en fortsättningsserie där det huvudsakliga målet är att inte hamna under nedflyttningsstrecket. Det är alltså det strecket som Trångsund har som mål att undvika.

Ska "tvåla till Sollentuna"

På söndag möter laget Sollentuna.

– Vi har ett par forwards som är på väg tillbaka från skador. Om de blir krya ska vi nog kunna tvåla till Sollentuna, säger Emil.

Huddingerivalerna Segeltorp och Huddinge ligger båda på den övre halvan av tabellen. Huddinge har vunnit fyra matcher och spelat lika i två. Segeltorp har vunnit tre matcher, spelat lika i två och förlorat en.