Foto: Lisbeth Krogh/Mostphotos

Trasig p-automat vid Huddinge sjukhus stjäl dina pengar

P-automaterna på besöksparkeringen vid Huddinge sjukhus har havererat. Det går inte att avsluta sin parkering. Istället tickar avgiften på 8 kronor i timmen – i flera dygn. Lisbeth Krogh som parkerade några timmar i fredags har hittills fått betala 800 kronor.

  • Publicerad 14:04, 24 jan 2018

Huddingebon och politikern Lisbeth Krogh (HP) besökte som många andra Huddinge sjukhus i fredags. Hon parkerade och drog sitt kort i p-automaten.

– När det var dags att åka därifrån gick det inte att avsluta parkeringen.

Där stod ett 20-tal personer på parkeringen i samma situation.

– Vi försökte få tag på parkeringsbolaget, men de hade stängt för helgen. Istället felanmälde vi alla via sms.

800 kronor fattigare

Idag kollade Lisbeth sitt konto och fick en smärre chock.

– Totalt 764 kronor har dragits från mitt konto nu. Och det tickar fortfarande på.

När du är inloggad dras pengarna löpande från kontokortet.

– Då de måste fått in hundratals med felanmälningar tog jag för givet att de skulle stoppa p-tiden åtminstone efter två dygn.

Apcoa Parking, som tog över parkeringen för två veckor sedan, har stora problem med automaterna. De svarar HuddingeDirekt på mejl:

– De har installerats med simkort och går därmed på GPS. Vi har upptäckt att trafikbelastningen i området varit mycket hög, vilket fått till följd att automaterna inte fungerat helt klanderfritt, skriver Fredrik Westergård, ansvarig driftchef på Apcoa Parking.

Återbetalas – inom fyra veckor

Kunderna som drabbats kommer att återbetalas, enligt Apcoa. Men det dröjer mellan två och fyra veckor.

– För kunder som upplevt problem med sina betalningar är jag glad om de hör av sig direkt till oss på så löser vi givetvis detta och vi ber samtidigt om ursäkt för det eventuella merarbete som detta innebär.

Inte okej, tycker Lisbeth Krogh.

– Jag har pengar över så jag klarar mig. Men jag tänker på alla med en begränsad ekonomi. Det är januari, veckan innan lön. Det kan betyda att man inte har pengar till mat.

Tas inte ur funktion

Automaterna stängs inte av. Enligt Apcoa har automaterna nämligen fungerat bättre de senaste dagarna.

– För att säkerställa en hög driftsäkerhet kommer vi dra ett eget nätverk till automaterna istället för att nyttja det trådlösa GPS-nätet. Det kommer i sin tur leda till en i det närmaste 100 procentig funktionalitet, enligt Fredrik Westergård.

Ändå fortsätter de att strula – senast igår var de ur funktion igen, enligt Lisbeth Krogh.

– Alla som parkerat där bör aktivt kolla sina konton så att de inte blir av med pengar, säger hon.

För att inte riskera att drabbas hänvisar Apcoa till betalapparna Easypark, SMS-park och Parkster.

– De kan vara ett bra komplement om kunden är osäker eller har upplevt problem, fram till vecka 12 då problemet är avklarat, skriver Fredrik Westergård i ett mejl.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.